Credincioșii trebuie să păstreze distanța de doi metri între ei la slujbele religioase și să poarte obligatoriu măști de protecție. Sunt măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19, măsuri discutate vineri de autoritățile sucevene cu reprezentanții Arhiepiscopiei.
În contextul prelungirii stării de alertă, prefectul județului Suceava – Alexandru Moldovan, împreună cu inspectorul șef al ISU – Costică Ghiață și inspectorul șef al IPJ – comisar șef Adrian Buga, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Arhiepiescopiei Sucevei și Rădăuților. Au participat din partea Bisericii preasfințitul Damaschin Dorneanu și cei cinci protopopi din cadrul arhiepiescopiei. Au fost abordate două teme de interes și anume măsurile care trebuie respectate în cadrul lăcașurilor de cult și sprijin în diseminarea măsurilor preventive în rândul credincioșilor prin intermediul preoților parohi.
Se mențin recomandările făcute la declararea stării de alertă, în 17 iunie 2020, referitoare la participarea credincioșilor la slujbe în exteriorul și în interiorul lăcașurilor de cult, precum și necesitatea ca acestea să fie reamintite în cadrul slujbelor și întâlnirilor pe care preoții parohi le au cu enoriașii.
În ceea ce privește accesul credincioșilor în biserică, acesta se va realiza cu respectarea tuturor măsurilor și regulilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne și anume: păstrarea unei distanțe de 2 metri între participanții la slujbă, fiind asigurată o suprafață de 4 metri pătrați pentru fiecare credincios.
Folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care oficiază sau participă la oficierea slujbei.
Accesul în lăcașurile de cult se va permite pe întreaga perioadă a săptămânii, persoanele care au acces pentru rugăciune individuală și spovedanie păstrând distanța de 2 metri și așteptând pe un singur rând. Persoanelor care prezintă simptome de infecție sau infecție respiratorie- tuse, strănut, etc – nu li se va permite accesul în incinta bisericii. Acestea pot urmări slujbele de acasă prin intermediul televiziunii sau internetului.
În ceea ce privește informarea credincioșilor, în cadrul ședinței reprezentanții Arhiepiescopiei Sucevei și Rădăuților au prezentat materialul ce urmează a fi diseminat de preoții parohi în cadrul slujbelor sau prin afișaj în loc vizibil la intrarea în lăcaș și care conține precizări privind accesul și participarea credincioșilor la slujbe, modalitatea de desfășurare a serviciilor religioase cât și modul în care poate fi folosit spațiul liturgic.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here