Gazduire web

Alegerea unei firme de gazduire web reprezinta o sarcina dificila, in special atunci cand nu stii foarte multe despre aceasta industrie. Totusi, este necesar sa devii constient de faptul ca performantele si viitorul afacerii tale online depind de decizia pe care o iei. Iata 3 criterii de care sa tii cont pentru a determina care este cea mai buna optiune!

1. Viteza de incarcare
Multi furnizori promit o viteza de incarcare superioara, insa acestia nu spun intotdeauna adevarul. Pentru a efectua o verificare este nevoie de un sistem precum cel de la Pyngdom. In cazul in care rezultatele testului nu sunt bune, primesti un raport detaliat cu privire la modificarile necesare.

Serverele de gazduire web performante beneficiaza de tehnologie SSD, care prezinta timpi de raspuns cu pana la 100 de ori mai rapizi decat cei HDD. Aceasta nu contine piese mecanice, ci functioneaza intr-un mod similar cu stick-urile USB. Datorita faptului ca rotatia nu mai exista si citirea mecanica lipseste, informatia este livrata in mod instant.

2. Perioada de uptime

Uptime-ul este un factor foarte important pentru serverul de gazduire web, deoarece acesta reprezinta timpul in care un domeniu este activ. Majoritatea companiilor ofera un procent de pana la 99%, dar cifra aceasta nu poate fi calculata cu exactitate.

Pe de alta parte, se tine cont de faptul ca intr-un an sunt 365 de zile sau ca intr-o luna sunt 30 de zile si apoi se face o medie cat mai apropiata de realitate. Nimeni nu iti poate garanta o functionalitate de 100%, deoarece au loc lucrari de intretinere si apar probleme legate de atacuri cibernetice.

Totusi, un procent de 99,99% este realizabil, deoarece firmele de gazduire web inteleg nevoia clientilor de a avea site-ul disponibil 24/7.

3. Masurile de securitate
Google a anuntat la inceputul anului 2018 faptul ca site-urile fara certificat SSL vor afisa un mesaj de avertizare pentru vizitatori. Aceasta regula a fost implementata pentru a preveni incercarile persoanelor rau intentionate de a obtine accesul la carduri sau alte date sensibile, fara acordul celui care le-a furnizat.

Prezenta unui asemenea protocol nu doar ca te ajuta sa castigi increderea oamenilor, insa poate veni la pachet cu o garantie. Mai exact, certificatele premium acopera daune care pot ajunge pana la 250,000$ si te ajuta sa treci peste situatiile neprevazute.

O alta masura de securitate importanta in serviciul de gazduire web este protectia DDoS. Atacurile cu aceeasi denumire implica o retea mare de computere, menite sa afecteze operatiunile unui site web prin intermediul unui numar mare de solicitari.

Cu alte cuvinte, un volum imens de trafic fals este redirectionat spre magazinul tau online si blocheaza toate paginile acestuia. Din fericire, un firewall poate filtra traficul de intrare si pe cel de iesire, pentru a evita astfel de scenarii.

Cum alegi cel mai bun furnizor de gazduire web?

In mediul online exista multe companii care ofera servicii de hosting la preturi reduse. Cu toate acestea, este necesar sa te documentezi din timp despre fiecare brand si sa afli experientele celor care au colaborat in trecut cu acesta. Alege un pachet de gazduire web de la o firma stabila pe piata incepand de la 0,95€/luna (pret preluat de pe www.thc.ro).

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here