11.168 de persoane din județ beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale. Anunțul a fost făcut de subprefectul de Suceava, Daniel Prorociuc.

Daniel Prorociuc a precizat că încă un număr de 138 de suceveni au fost incluși recent în acest Program.

Cardurile electronice au fost distribuite către primăriile unde au domiciliile noii beneficiari, de unde vor fi ridicate, iar ulterior utilizate pentru mese calde.

În condițiile de eligibilitate prevăzute în O.U.G. 115/2020, se încadrează persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, respectiv 800 lei/lună, cât și persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele /familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au un domiciliu stabil, iar valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A. este de 180 de lei/lună.

Subprefectul de Suceava a spus că oamenii primesc mese calde prin acest program național de la cele 228 de societăți comerciale de profil din județul Suceava.

Pentru un număr de 906 persoane eligibile, cardurile au fost returnate Instituției Prefectului – Județul Suceava, întrucât 706 persoane nu au fost identificate la nivelul localității, iar altele 146 au refuzat primirea cardului.

“Situația este în dinamică privind numărul beneficiarilor, astfel Instituția Prefectului Județul Suceava a luat toate măsurile ca persoanele eligibile, să intre cât mai repede, în posesia cardurilor, pentru a beneficia de acest program”, a declarat subprefectul Daniel Prorociuc.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here