Delegații din Republica Moldova vor participa la Programul Ștefanian. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur, care a adăugat că anul acesta programul va avea o semnificație aparte.

Programul Ștefanian se va desfășura în perioada 24 iunie – 2 iulie.

În prima zi a ediției din acest vor sosi delegații din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani.

Gheorghe Flutur a precizat că vor fi semnate înțelegeri de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova.
Ceremonia semnării înțelegerilor de cooperare va fi organizată în Sala Unirii Bucovinei cu Țara din Palatul Administrativ.

La ceremonie au fost invitați să participe reprezentanți ai Universității „Ștefan cel Mare”, Camerei de Comerț și Industrie, Inspectoratului Școlar Județean, Muzeului Național al Bucovinei și Centrului Cultural Bucovina pentru discuții privind pregătirea unor proiecte comune pe domeniile prevăzute în acorduri.

În cursul după-amiezii se va oficia, la Capela din Cetatea de Scaun a Sucevei, slujba de pomenire a Domnitorilor Moldovei.

Delegațiile din Republica Moldova vor vizita în cursul zilei Aeroportul, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie și vor merge în Târgul de Sânziene-Produs în Bucovina care se va deschide pe esplanada din centrul Sucevei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.