Se pun bazele unei colaborări între Spitalul Județean Suceava și o clinică importantă din Austria. Medici suceveni vor merge acolo în stagii de pregătire și sunt discuții pentru ca medici austrieci să vină și să opereze la Suceava. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit luni la Palatul Administrativ pe prof. univ. dr. Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicină din Viena, șeful Departamentului chirurgie vasculară al Clinicii universitare de chirurgie din cadrul AKH Viena. Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe identificarea unor soluții concrete privind demararea unor proiecte comune AKH și Consiliul Județean Suceava privind Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava.
Gheorghe Flutur a subliniat potențialul și strategia de dezvoltare a Spitalului Județean Suceava în chirurgie vasculară și chirurgie intervențională. Se are în vedere transformarea compartimentului de profil din spital în secție – cu cel puțin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de 3 medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH. Alte teme discutate în cadrul întâlnirii au fost: chirurgia vasculară pentru copii, construirea unui spital de copii la Suceava și intențiile celor de la Graz de a construi un spital de recuperare aici. Gheorghe Flutur și-a exprimat dorința ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a opera cazuri deosebite din zona noastră.

După primirea de la Consiliul Județean a urmat întâlnirea medicului austriac cu managerul Spitalului Juidețean Suceava – Vasile Rîmbu și vizitarea celei mai importante unități spitalicești din județ. Prof. univ. dr. Christoph Neumayer a avut doar cuvinte de laudă la adresa Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou”.
„Experiența avută atunci când am vizitat Spitalul județean din Suceava este una binevenită. Discuțiile purtate cu conducerea medicală cât și cu managerul spitalului s-au dovedit a fi utile și au pus bazele unei potențiale viitoare colaborări în interesul pacienților. Dotările moderne ale spitalului cât și buna organizare a departamentelor vizitate, profesionalismul arătat de medicii pe care i-am întâlnit, chirurgi și radiologi permit o conlucrare colegială în interesul efectuării actului medical clinic la un standard înalt și pot sluji știința medicală în general. Mulțumesc astfel public președintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, pentru ospitalitatea și sprijinul arătat pentru o viitoare colaborare medicală între Viena și Suceava. Voi reveni oricând cu plăcere și am încredere în prestația colegilor medici din Suceava”, a declarat renumitul medic austriac.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here