De ani de zile auzim și citim pe rețele de socializare că Diaspora va veni și își va lua țara înapoi. În discuții politice și în stradă, la mitinguri în Piața Universității, se invoca faptul că vom fi salvați de Ciuma Roșie când Diaspora își va lua țara înapoi. Diaspora vine zilele acestea să își ia țara înapoi. O vedem venind în valuri zilnic. Dar o îmbolnăvește și are șanse reale să o omoare la propriu. Vorbesc de românii din Italia care dau năvală în țară, care fentează sistemul și în Italia și vor să îl fenteze și aici, în țară. Cozi de sute de mașini în Vama Nădlac, marți noapte, și scandal. Diaspora venită să își ia țara înapoi urlă din toți rărunchii că nu vrea să stea în carantină. Românii fugiți de virus și care aduc virusul aici (mă întreb unde or să mai fugă după ce o să infecteze și România) țipă că nu vor să stea la comun în carantină la graniță deoarece va fi o infectare în masă. Cu alte cuvinte, să intre în țară, chiar și infectați unii dintre ei, și apoi fiecare cum se descurcă! În toată nebunia, printre oficialități venite la fața locului să calmeze lucrurile și pe lângă forțe de ordine, doi indivizi cu masca trasă de pe față strigau de mama focului că vor să fie vaccinați și apoi să plece în localitatea de domiciliu (?!). Cam așa înțelege Diaspora să își ia țara înapoi – cu japca. Oameni fără conștiință, neinformați, needucați, și care cu voce tare și tupeu, la disperare, invocă drepturi deși nu au plătit taxe și impozite către statul român. Dar noi, restul, noi proștii rămași în țară și care mult sau puțin am cotizat aici și am muncit aici, nu avem drepturi, printre ele și ală de a nu fi puși în pericol, de a fi apărați de statul Român și de politicienii care ar trebui să ne reprezinte interesele?!
De două zile, cetățeni din Ițcani nu mai știu unde să sune și să reclame că o șleahtă de țigani întorși de la ciordit din Italia se plimbă liberă pe străzi. Localnicii sunt speriați, și pe bună dreptate, sănătatea lor este în pericol.
Noaptea trecută Ministrul de Interne – Marcel Vela a convocat o ședință de urgență pentru identificarea unei soluții care să deblocheze situația de criză din Vama Nădlac în contextul în care românii fugiți din Italia nu vor să stea în carantina impusă de autorități. Sunt trimise autocare de la vămi spre județe, unul și spre Suceava, sub pază MAI.
Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, a afirmat, marţi, că, din 23 februarie şi până în prezent, peste 40.000 de persoane care au avut punct de plecare sau au tranzitat Italia au intrat în România. 40.000!!! Unul din ei, de pe la Brodina, în izolare la domiciliu, vrea ca primarul să îi trimită și țigări acasă, că el are drepturi. Dar, desigur, oamenii aceștia sunt votanți și votul lor contează, dreptul nostru, al românilor care am muncit și cotizat în țara asta săraca vai de mama ei (mai bine zis sărăcită), pare să nu conteze atât de mult. După zile de tăcere, președintele Klaus Iohannis a ieșit marți seara și a făcut declarații. Minunat! A spus cu o față îngrijorată…NIMIC și că protecția cetățenilor este prioritară. Mă întreb totuși despre care cetățeni vorbea? Între timp, curve politice care au dat jos un guvern pentru ca acum să nu fie de acord cu un altul și să critice non stop de pe margine pentru a aduna capital electoral chiar și într-o criză ca asta, fac declarații la cadru și vorbesc de interesul național și de stabilitate politică. Serios?! Bateți palma la masa negocierilor pentru funcții și pentru altele și apoi vă scuipați în public și nu vă pasă decât de declarații și de interesul propriu! Cine să ne apere, oameni buni, când în funcții, la cel mai înalt nivel, sunt niște politruci care se pricep prea puțin?! Mă mir că totuși Raed Arafat nu a fost demis și este lăsat să iasă și să vorbească. Mă mir! Și poate că o fi lăsat acolo ca în caz în care lucrurile ies prost să fie scos totuși cineva țap ispășitor, căci politicienii nu au nici o vină. Și încă ceva, medici și asistete încep să își dea demisia, odată cu valul de suspecți de coronavirus. Se întâmplă la Matei Balș, nu în vreun dispensar la țară. Suntem anunțați că armata va fi trimisă la frontieră. Cam târziu să previi și să aperi populația de un virus după ce ai lăsat să intre în țară cam pe toți cei care au avut chef să vină și…să completeze chestionare pe propria răspundere. Dumnezeu să ne păzească de toți, pe noi și pe copiii noștri, că este singura noastră speranță!
P.S. E pandemie, oficial! Ungaria și Israel au închis granițele.România de ce nu o face?! Pentru voturile Diasporei?!

ALINA IOSIF

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here