Din 15 mai se renunță la mască în aer liber și se elimină restricțiile de circulație noaptea. Anunțul a fost făcut joi seară de președintele Klaus Iohannis, după ședința cu Cîțu, Barna, Bode, Ciucă, Mihăilă, Arafat și Pistol.

Președintele a vorbit despre un calendar pentru o relaxare „precaută” și a dat detalii despre restricțiile care rămân în vigoare până la 1 iunie și care se elimină.

Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare și am dorit să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Ne pregătim de relaxare! Trebuie să fie precaută. Vrem să scăpăm de pandemie, nu să ne relaxăm ca să revenim cu restricții”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Deci prima măsură, în aer liber se renunţă la această mască”, a mai anunţat preşedintele.

De asemene, din 15 mai, se elimină restricțiile de circulație noaptea și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor.

Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here