Procurorii DNA Suceava au ridicat aproape toți polițiștii rutieri de la Botoșani pentru luare de mită. DNA Suceava și DGA au efectuat miercuri 20 de percheziții la domiciliile unor polițiști dar și la sediul IPJ Botoșani.

Este vorba despre un amplu dosar de corupție, fiind ridicați și duși la audieri aproape toate cadrele de la Serviciul Rutier Botoșani. Vorbim despre polițiști, unii cu grade, care acționau în trafic. Au mai rămas la serviciu colegii lor care făceau muncă de birou.

Polițiștii sunt acuzați că, în perioada iunie-noiembrie 2020, au luată mită de la șoferi prinși cu nereguli – precum viteza excesivă sau consum de alcool.

Pentru a scăpa cu pedepse ușoare sau pentru a fi iertați, șoferii au dat șpagă polițiștilor. Miercuri s-au ridicat documente și au fost audiați cei 16 polițiști dar și 4 persoane cărora li s-a cerut să dea mită.

În urma perchezițiilor a fost ridicat și comisarul-șef în rezervă Mihai Ghiorghi, fost șef al Poliției Rutiere Botoșani, dar și un polițist detașat într-o misiune în Palestina.

Vom reveni cu detalii!Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here