Personalitatea puternică a adolescenților trebuie acompaniată de un decor al camerei pe măsură. Pentru părinți e o adevărată provocare căci, ei îi vor vedea ca niște copii indiferent de vârstă. Așa că, adesea în amenajarea unei camere de adolescent întâlnim de multe ori cel puțin un spațiu sau o notă decorativă copilărească care s-ar putea să nu-i încânte. Și e perfect normal!

Sfaturile relatate în rândurile următoare te vor ajuta să dai naștere unui proiect de amenajare pe cinste, exact așa cum trebuie și care să fie pe placul lor în timp ce-și va atinge toate obiectivele. La Drimus se găsesc toate lucrurile de care ai nevoie pentru a te organiza cu ușurință, de la mobilier, la scaune de birou, accesorii esențiale și multe altele, de cea mai bună calitate și la prețuri rezonabile.

 

Avantajele amenajării unei camere pentru un adolescent

Amenajarea unei camere pentru copii ar trebui să se facă timpuriu pentru ca acesta să se poată obișnui cu această idee. Unii părinți preferă însă să facă acest pas abia când copilul crește, pentru a se putea bucura de mai multă intimitate. Având propria lor cameră, adolescenții vor simți că locuința le poartă amprenta personală și că au o importanță aparte în cadrul familiar.

Totodată, camera lor este excelentă pentru a-și petrece timpul atunci când sunt în vizită prietenii și pentru a avea discuții degajate sau pentru a face diferite activități, fără să-i constrângă pe ceilalți membri ai familiei. Lucrurile lor pot fi ținute într-un singur loc, în mod corespunzător și organizat, iar aici poate fi amenajată și zona de studiu a celor care merg la gimnazială sau la liceu.

Cum amenajezi o cameră perfectă pentru un adolescent fără intervenția unui designer de interior?

Pentru a amenaja o cameră cu succes pentru un adolescent nu ai nevoie obligatoriu de ajutorul unui designer, ci e necesar doar să urmezi acest mic ghid pas cu pas care te învață principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere.

De exemplu, un prim element important e să urmărești forma camerei și dimensiunea acesteia. Chiar și un spațiu mic poate fi transformat într-o cameră de succes pentru tânărul din viața ta, așa că nu trebuie să-ți faci griji pentru asta.

În funcție de dimensiunea și forma încăperii poți stabili cu exactitate ce tip de mobilier se va potrivi mai bine din punct de vedere al măsurătorilor astfel încât să nu aglomerezi spațiul prea tare și să nu te trezești în postura ca un element să nu se integreze într-un anumit colț.

Înainte să achiziționezi mobilierul, sfatul nostru e să te informezi privind cele mai potrivite stiluri de amenajare și cât sunt ele de compatibile cu spațiul disponibil. Ba chiar te încurajăm să ceri opinia tânărului pentru a te asigura că aspectul final se va potrivi cu dorințele și pasiunile sale, un element extrem de important ca acesta să se simtă în siguranță și să-și folosească camera cu plăcere. Stilul scandinav, cel modern sau chiar cel eclectic, pot fi mai mult decât apreciate de tineri. Chiar și cu un buget redus, respectând aceste criterii, rezultatul poate fi unul fabulos.

Principalele elemente de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera unui adolescent

Patul

Pentru a se încărca cu energie și a se odihni corespunzător investește într-un pat durabil precum cele din lemn. Dacă urmează să-și împartă camera cu un frate sau o soră poți lua în considerare inclusiv ideea de paturi supraetajate. Salteaua este o altă investiție necesară ce se alege în funcție de dimensiunea patului, iar pentru a te asigura că nu există incidente neplăcute o poți acompania cu o protecție impermeabilă.

Biroul

Adolescenții vor avea mult de lucru la dezvoltarea personală și de-a lungul materialelor pentru școală. Așa că au nevoie de un mediu productiv unde să-și poată face temele în voie. Biroul este de nelipsit acordând o notă de profesionalism și ajutându-l să-și centreze atenția către cele mai importante sarcini. Găsești multe birouri pentru copii la Drimus care nu costă mult și sunt realizate din materiale de calitate astfel încât să te poți încadra în bugetul pe care ți l-ai propus fără să faci compromisuri.

Scaunul de birou

În tandem cu cel mai bun birou trebuie să alegi și scaunele de birou cele mai bune astfel ca poziția lor în timpul scrisului sau a cercetărilor realizate pe calculator să fie una corespunzătoare. În caz contrar, copilul ar putea dezvolta probleme ale spatelui, ba chiar există riscul să-și afecteze vederea dacă stă prea aproape de calculator, de exemplu. Această zonă e în general cea în care-și va petrece cea mai mare parte a zilei, așa că trateaz-o cu seriozitate.

Scaunul de birou se alege în funcție de greutatea copilului și de înălțime. Apoi ar trebui să ai în vedere și materialul din care e făcut scaunul de birou ca să fie rezistent și de design sau paletă cromatică ce bineînțeles, trebuie să fie ușor de integrat cu restul amenajării. Beneficiile pe care le au aceste scaune de birou sunt mult mai variate și, în mod cert, nu trebuie trecute cu vederea sau înlocuite cu un scaun clasic de bucătărie de exemplu.

Covorul

Covorul te poate ajuta să oferi camerei o pată de culoare, iar prin proprietățile antiderapante și materialul dens oferă mai mult confort. Cele din materiale naturale vor păstra încăperea răcoroasă, în timp ce cele pufoase vor fi perfecte în sezonul rece pentru că vor oferi căldură. În plus, covorul protejează parchetul de eventualele incidente, dar poate fi utilizat și pentru a delimita de exemplu, zona de studiu de cea de odihnă, mai ales dacă se folosește un covor mic, central, ce mărește estetic dimensiunea încăperii.

Biblioteca

Pentru a-și aranja frumos cărțile pe care le are de citit și să le aibă mereu la îndemână, o bibliotecă este corpul ideal. Astfel ele vor fi mereu la vedere și totodată își poate personaliza biblioteca în funcție de aspectul ei cu diferite obiecte decorative ce îi vor evidenția stilul.

Bineînțeles, colajele, fotografiile cu familia și prietenii, pot fi adăugate în vecinătatea biroului sau a zonei de dormit pentru a le da un sentiment de siguranță și plăcere. Dacă adolescentul are diferite hobby-uri, ideal e inclusiv să dispună de un colț pentru a le pune în practică atunci când este posibil. Bineînțeles, întreg necesarul și pentru amenajarea unui astfel de corner îl găsești pe Drimus.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.