Dr. Alexandru Rafila, la Suceava – ”Era mai bine ca piețele să fie supravegheate decât închise”. Alexandru Rafila s-a aflat joi la Suceava și a susținut o conferință de presă la sediul PSD, reputatul medic fiind candidat la alegerile parlamentare din partea social-democraților.

Alexandru Rafila a declarat că piețele nu ar fi trebuit închise, ci mai atent supravegheate de către autorități și că măsura închiderii piețelor nu a fost una de sănătate publică în condițiile în care rămân funcționabile atâtea spații comerciale închise.


”Era mai bine și mai înțelept ca piețele să fie mai atent supravegheate de către autoritățile locale, de Poliția locală, care să vegheze la utilizarea măștii de către producătorii care vând în piețe, să controleze fluxul de persoane din piețe, decât să le închidă. Acest lucru se reflectă în aglomerarea altor spații comerciale care rămân deschise. Oamenii nu mai merg la piață dar merg în altă parte unde se creează aglomerație, timpi de așteptare suplimentari, aceasta în nici un caz nu este o măsură de sănătate publică. Cred că trebuia o reflecție mai bună atunci când s-a luat măsura închiderii piețelor, chiar și la cele închise se putea realiza o aerisire mai bună, o ventilație mai bună în aceste spații, nu era o problemă deosebită. Vânzarea exclusiv în exterior a produselor agroalimentare este acum, în sezonul rece, o problemă atât pentru cei care le vând cât și pentru cei care le cumpără dar și pentru păstrarea calității acestor produse”, a spus Rafila.

Acesta a declarat la Suceava că el crede în eficacicatea unui vaccin împotriva COVID-19. Alexandru Rafila spune că am putea spera la o întoarcere la viața normală spre sfârșitul anului viitor, după administrarea la scară largă a unui vaccin eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.