Varianta Ocolitoare II a municipiului Suceava va face parte din drumul express Ploeiști-Siret și va fi făcută cu fonduri europene. Așa a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a avut vineri discuții la CNAIR – Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră pe tema realizării Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava pe ruta E85-Ipotești-Salcea.
Acesta a spus că varianta ocolitoare nr. II a Sucevei va face parte din Drumul Expres cu profil de autostradă A7 Ploiești-Focșani -Bacău-Pașcani-Suceava-Siret și va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.

OFERTA SAVCOM 26-31 Octombrie

Actualizarea studiului de fezabilitate va face parte integrantă din Studiul de fezabilitate și proiect tehnic de execuție Drum Expres Pașcani-Suceava, care a fost licitat în luna aprilie.

Ion Lungu a precizat că trebuie să fie actualizate Hotărârile de Consiliu Local pe cele trei localități: Suceava-Ipotești-Salcea după care să se încheie parteneriat cu CNAIR pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”.

„În două luni de zile estimăm să avem semnat parteneriatul cu CNAIR, după care CNAIR va scoate la licitație proiectarea și execuția Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava cu termen de realizare la finalul anului 2023.Totodată am avut discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale cu domnul Ministru Ion Ștefan pe tema derulării proiectelor europene care sunt în curs de implementare. De asemenea, am avut discuții la Compania Națională de Investiții cu doamna Director General Irina Pătrășcoiu în legătură cu aprobarea în Comisia tehnico-economică de vinerea viitoare a noilor indicatori pentru Sala Polivalentă”, a mai explicat Ion Lungu.


OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here