Autoritățile județene fac pregătiri pentru iarnă, mai ales că meteorologii anunță o iarnă cu ninsori abundente și cu perioade de ger. Vineri, în cadrul Colegiului Prefectural, s-au dispus măsuri, s-a discutat despre starea drumurilor, despre stocurile de antiderapante dar și despre utilajele de deszăpezire. La ședință au participat: prefectul Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanți ai IPJ Suceava și ai ISU dar și ai Direcției Naționale de Drumuri.
O problemă o reperezintă stocurile de material atiderapant existente la Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, acestea fiind insuficiente. Astfel, sunt 4.970 de tone de sare și ar fi nevoie de 14.000 de tone. În ceea ce privește nisipul, sunt în stocuri 887 de tone de nisip față de 4.550 tone necesare. De asemenea, sunt 5 tone de clorură de calciu față de 120 necesare. Pe parcursul iernii deszăpezirea drumurilor din ceastă zonă va fi făcută cu 12 utilaje proprii ale secției și 34 închiriate.
În cadrul aceleași ședințe, șeful IPJ Suceava – comisar șef Adrian Buga, a anunțat că se vor aplica amenzi administratorilor de drumuri dacă nu se va interveni cu promptitudine pentru deszăpezirea carosabilului sau dacă starea drumurilor nu va fi optimă. Pe timp de viscol, ninsoare abundentă sau alte fenomene meteorologice care generează blocarea circulaţiei, se va interzice accesul autovehiculelor spre zonele afectate, având drept scop prevenirea blocării sau înzăpezirii autovehiculelor, precum şi a asigurării intervenţiei operative cu utilajele de deszăpezire a drumurilor, asigurându-se semnalizarea rutieră corespunzătoare. În sprijinul mecanicilor conductori ai utilajelor de deszăpezire vor acţiona, cu precădere, şi echipaje formate din lucrători ai secţiei de drumuri naţionale şi ai poliţiei. De asemenea, polițiștii vor facilita deplasarea utilajelor de deszăpezire sau combatere a poleiului la intervenţii, în sensul limitării accesului autovehiculelor pe tronsoanele de drum pe care se acţionează, administratorii de drum public luând măsuri corespunzătoare privind semnalizarea corespunzătoare.

OFERTA SAVCOM 14-19 Septembrie   OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here