Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava relansează din luna martie, în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iaşi, campania de screening pentru depistarea activă precoce a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș Papanicolau la populația feminină cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani. Anunțul a fost făcut de șefa DSP Suceava, Silvia Boliacu. Aceasta a precizat că Institutul Regional de Oncologie Iaşi, prin unitățile mobile cu care a fost dotat de Ministerul Sănătății și specialiștii de care dispune, vine în sprijinul rețelelor de screening organizate în județul nostru.
Autospecialele pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate şi dotate se vor deplasa după cum urmează:
• Orașul Siret – 26 martie 2020, începând cu ora 9,30, locația – Policlinica Siret, Str. Unirii nr. 1
• Municipiul Rădăuți – 27 martie 2020, începând cu ora 9,30, locația – Cabinet dr. Lazăr
Gabriela și dr. Bogdan Botez , str. Stefan cel Mare nr. 25
• Comuna Vadu Moldovei – 3 aprilie 2020, începând cu ora 9,30,- locația – Primărie
• Comuna Moldovița – 10 aprilie 2020, începând cu ora 9,30, – locația – Centrul Adam
Testarea este gratuită, recoltarea fiind efectuată în condiții de sterilitate, de către medici specialişti de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi implicaţi în derularea programului. Boliacu a precizat că beneficiare ale programului sunt femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate.
Informații suplimentare despre derularea acestei campanii puteți afla de la medicii de familie și de la Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava, compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, persoană de contact, asistent medical Zica Aga, tel. 0744194085.
„Suntem siguri că prin implicarea mass-mediei locale, a medicilor de familie, autorității publice locale, autorității județene de sănătate publică vom reuși să conștientizăm comunitatea cu privire la importanța prevenției în vederea reducerii incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin şi mortalității specifice prin cancer de col uterin”, a spus Silvia Boliacu.

Oferta SAVCOM 13-19 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here