Copaci doborâți de vânt, incendii provocate de trăsnet și acoperișuri smulse, în urma furtunilor de marți seară. Au fost probleme în mai multe localități din județ iar pompierii au intervenit în forță.

La Fălticeni, o bucată din acoperișul unui bloc a fost smulsă de vântul puternic și a ajuns în stradă.

În zonă au intervenit pompierii militari pentru dezafectarea și îndepărtarea elementelor de construcție.

În urma manifestărilor fenomenelor meteorologice prognozate, în dispeceratul integrat ISU-SAJ Suceava au fost înregistrate până la această oră, zeci pe numărul unic de urgență unic 112, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava – Alina Găleată.

Incendii provocate de trăsnet

Tot marți seară s-au înregistrat incendii provocate de trăsnet direct, în localitățile: Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești.

Efectele incendiilor provocate de trăsnet direct: Dorna Candrenilor 19.26 – a ars un fânar pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Dărmănești 20.14 – a ars un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.Dărmănești 20.43 – a ars astereala din lemn a acoperișului casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

Conform ISU Suceava, au fost copaci căzuți pe partea carosabilă sau în gospodării, pe raza localităților Siret, Vatra Dornei, Volovăț, Frumosu, Dorna Arini, Neagra Șarului, Todirești, Fântâna Mare, Cumpărătura, Hânțești, Suceava, Udești, Chiril, Mălini, Mereni – misiuni de recunoaștere și intervenția operativă în situatii punctuale – echipaje ale pompierilor militari și lucrători SVSU, cabluri electrice rupte și crengi de copaci căzute pe partea carosabila pe raza mai multor localități din județ dar elemente de construcție.

Echipajele de intervenție ale furnizorului de energie electrică au fost direcționate punctual și succesiv la toate solicitările primite în urma manifestărilor fenomenelor meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.