Grupa Pirotehnică a pompierilor militari suceveni a intervenit în cursul zilei de vineri la o misiune de asanare, pe raza satului Neagra.
Pirotehniștii, s-au deplasat la fața locului, unde au identificat mai multe elemente de muniție germană, provenind din timpul Primului Război Mondial.
Militarii au securizat zona și după identificare au început ridicarea muniției. Misiunea a durat până la lăsarea întunericului, când din motive de securitate a fost întreruptă, iar pe timpul nopții a rămas în supraveghere un echipaj de la Postul de jandarmi al orașului Broșteni.
A doua zi, operațiunile complexe au fost reluate, iar muniția descoperită, parte din ea în perfectă stare de funcționare, a fost transportată pentru a fi depozitată provizoriu, până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.
În total, în cele două zile, pirotehniștii suceveni au asanat 78 de elemente de muniție, respectiv 6 proiectile explozive calibrul 76 mm, 2 proiectile explozive calibrul 100 mm, 13 proiectile explozive calibrul 100 mm fără focos, 28 de corpuri și 22 de focoase de proiectil exploziv calibrul 100 mm, un focos de artilerie și alte 6 elemente de muniție.
Misiunile de asanare s-au desfășurat cu profesionalism, fără a pune în pericol vieți omenești sau bunuri materiale.

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here