sursa foto:digi24

6.873 de absolvenți de gimnaziu din județ susțin luni prima probă de la Evaluarea Națională, proba scrisă la Limba și literatura română.
La primul subiect, elevii au primit un fragment din ”Zborul” de Sorin Titel, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care redactarea unei compuneri prin care să motiveze apartenența textului dat la genul epic.
La subiectul al doilea, elevii au primit alt text, despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte 6 cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.
Următoarea probă a examenului se va derula miercuri, 17 iunie, la Matematică. Probele sunt monitorizate audio-video. De dimineață s-a făcut triajul epidemiologic al elevilor iar aceștia au intrat în centrele de examen nuami după ce li s-a luat temperatura. Fiecare centru de examen trebuie să dispună de echipamente și materiale de protecție precum: covorașe dezinfectante, substanțe dezinfectante și măști de protecție. La școlile din municipiul Suceava au fost montate și tuneluri de dezinfecție, în contextul pandemiei de COVID-19.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here