Elevii din 95 de localități din județul Suceava vor merge la școală din 14 septembrie. În 19 localități se ia în calcul scenariul galben, adică participarea zilnică la ore a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu).

Acestea sunt scenariile discutate marți îm cadrul ședinței Comitetului Județean pentri Situații de Urgență.La acest moment, dacă se mențione actuala situație epidemiologică, elevii din majoritatea localităților din județ vor merge la școală din 14 septembrie.
În cadrul ședinței, din analiza prezentată de șeful IȘJ Suceava-Grigore Bocanci, fundamentată pe situația epidemiologică actualizată la nivelul fiecărei localități din județul Suceava transmisă de DSP Suceava, a rezultat că, unitățile de învățământ din 95 de unități administrativ teritoriale propun aplicarea scenariului verde de funcționare, iar unitățile de învățământ din 19 unități administrativ teritoriale din județ înaintând propuneri de a funcționa în scenariul galben. Toate scenariile transmise de unitățile de învățământ din județ vor fi verificate și validate până pe data de 10.09.2020, când va fi adoptată Hotărârea CJSU Suceava în acest sens.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a subliniat importanța organizării festivităților pentru începerea anului școlar cu respectarea prevederilor legale privind numărul de participanți și a măsurilor sanitare preventive. În cadrul ședinței, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat succint măsurile întreprinse de municipalitatea suceveană pentru începerea în condiții de siguranță a noului an școlar precum și stadiul în care se află procedurile de achiziție a materialelor necesare.

Conform calendarului și competențelor reglementate de prevederile legale, Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis către Inspectoratul Școlar Județean Suceava situația epidemiologică la nivel județean, care la rândul său a retransmis- o către conducerile unităților școlare, pentru a adopta în baza criteriului epidemiologic unul din cele 3 scenarii prevăzute de ordinul anterior menționat.

Scenariul 1 (verde) înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor si elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 (galben) înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu).

Scenariul 3 înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Pentru localitățile unde rata incidenței este sub 1/1000 de locuitori se poate opta între scenariul 1 sau scenariul 2.
Pentru localitățile unde rata este între 1 și 3 la 1000 de locuitori se alege scenariul 2.
Pentru localitățile unde rata depășește 3 la 1000 de locuitori se alege scenariul 3.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here