Cei mai mulți dintre elevii suceveni vor merge la școală pe 14 septembrie, în marea majoritate. Asta pentru că în majoritatea școlilor din municipiul Suceava se va aplica scenariul verde, înregistrându-se în oraș 0,94% cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.
Conform primarului Sucevei, Ion Lungu, sunt la acest moment 118 cazuri de COVID-19 active în municipiul Suceava. Acesta nu recomandă în situația dată organizarea de festivități de deschidere a anului școlar, tocmai pentru prevenirea apariției unor focare de coronaviorus în școli. Elevii ar urma să meargă direct la ore fără a se mai întâlni în careu, la tradiționala festivitate de deschidere a noul an școlar.

Ion Lungu a declarat miercuri că fiecare școală va veni cu scenariul propriu pentru începerea anului școlar, urmând ca aceste scenarii să prezentate spre avizate către DSP Suceava. Situația va fi discutată la următoarea ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va derula zilele acestea.

Ion Lungu a explicat că suntem în scenariul verde, și prin urmare cei mai mulți dintre elevii suceveni vor merge la școală pe 14 septembrie. Totuși sunt școli mari, supra-aglomerate, care nu au spațiile necesare distanțării fizice a elevilor și în care se va aplica scenariul galben, adică o parte din elevi vor face cursuriler online în timp ce alții (elevii din clasele primare și cei de clasa a VIII sau a XII-a) vor veni prin rotașie la școlă. Decizia finală va fi luată în aceste cazuri de DSP Suceava.

Primăria Suceava suportă costul testărilor angajaților din unitățile de învățămânr iar școlile au primit fonduri pentru a cumpăra măștile necesare elevilor dar și cadrelor didactice. Ion Lungu a declarat că Primăria Suceava a alocat pentru achiziționarea acestor măști 1,5 milioane lei. Tot pentru prevenirea COVID-19, 25 de unități de învățământ sucevene au fost dotate de Primăria Suceava cu tuneluri de dezinfecție. Școlile au primit fonduri și pentru achiziționarea de dezinfectanți.
Primăria Suceava are în curs de achiziționare 1.000 de tablete destinate unităților de învățământ pentru derularea cursurilor online. Patru grădinițe cu program prelungit și care nu dispun de spațiile necesare vor primi containere tot din partea Primăriei Suceava. VEZI DECLAȚII VIDEO PE LARG!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.