Elevii vor fi testați în școli, în zilele de luni și joi. Ministerul Sănătății anunță vineri că a finalizat procedura de lucru privind realizarea testării rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu COVID a elevilor în unitățile de învățământ.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, deci luni și joi. La nivelul fiecărei unități de învățământ se va organiza procesul de testare.

Cu alte cuvinte, cadrele didactice sunt transformate în personal medico-sanitar chiar și temporar și primesc atribuțiuni și responsabilități în plus.

Ministerul a precizat că testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate.

Personalul unităților învățământ va fi instruit privind colectarea testelor utilizate.

Procedură în cazul elevilor cu test antigenic rapid din salivă pozitiv:

a) Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunța imediat părinții/reprezentantul legal al elevului.

b) Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat, unde va fi monitorizat de către un cadrul medical sau persoanele special desemnate.

c) Cadrul medical sau, după caz, persoanele responsabile desemnate din cadrul unității învățământ vor solicita la direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București efectuarea testării prin metoda RT-PCR elevului.

Unitățile de învățământ din sistemul public și privat vor raporta direcțiilor de sănătate publică județene si a municipiului București, cazurile cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă, în vederea testării prin metoda RT-PCR.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor asigura testarea prin RT-PCR a elevilor cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here