Eugen Bejinariu, deputat PSD de Suceava, a lansat miercuri un atac dur la dresa coaliției de guvernare, numindu-i pe „oamenii noi” din politică ipocriți și acuzându-i de lipsă de moralitate.

„Știam că vor urma zile grele sub conducerea unei coaliții de ipocriți”, a declarat Eugen Bejinariu care spune că toate domeniile de activitate sunt în regres și că planurile prezentate de actualii guvernanți nu au fost decât amăgiri de campanie electorală.

Deputatul PSD spune că si votanții actualilor guvernanți sunt acum confuzi și au muțit pe rețelele de socializare până și cei mai vocali susținători ai PNL-USR/PLUS.

Redăm declarația de presă a deputatului Eugen Bejinariu:

„O jumătate de an de revelații au parcurs după alegeri susținătorii partidelor care ne guvernează azi: PNL si PLUSR. Noi, cei care am adus bunăstare tuturor categoriilor sociale în anii în care am guvernat, știam că vor urma zile grele sub conducerea unei coaliții de ipocriți.

Știam că planurile lor pentru oameni sunt amăgiri de campanie și mai știam că se vor lupta nesfârșit pentru funcții și bani.

Electoratul lor este acum buimac și confuz. Hoardele de susținători vocali ce inundau platformele sociale cu entuziasmul de a își propulsa idolii la putere au devenit galerii mute de simpatizanți dezolați.

Politicienii săltați artificial în clasamente de admirație, însoțiți de sintagma promițătoare a „omului nou în politică”, s-au dovedit a fi nu doar inapți să conducă, ci goi ca spirit, valori și intelect.

Oamenii noi pe care i-am văzut la butoanele puterii acum sunt mai lipsiți de morală decât toți cei rodați în politică și blamați (ca niciunde în lume) pentru a fi fost in serviciul public timp de decenii.

N-ar fi atât de problematică lipsa de știință PNL-PLUS-iștilor în a administra viața oamenilor, daca n-ar fi înlocuită de o înspăimântătoare aroganță și de o suficiență păguboasă.

Comit simultan toate păcatele capitale ale oamenilor fără discernământ, dar bolnavi de putere: iau doar decizii convenabile funcției, gândesc mic, doar în raport cu acea categorie din care fac ei parte, ignoră opinii care le contrazic opțiunile, vorbesc înainte de a dobândi cunoaștere despre subiect și nu dau niciodată înapoi, oricât de robust e zidul în care se înfundă deciziile lor greșite.

Pe durata celei mai răvășitoare crize pe care o parcurge România (și întreaga planetă) s-a întâmplat ca oamenii sa aducă la putere cea mai nevolnică coaliție.

Abia am parcurs o jumătate de an și vedem politizarea excesivă a funcțiilor publice, adâncirea crizei din sănătate, împrumuturi mai mari, la dobânzi grosolane.

Vedem o economie afectată dramatic de lipsa ajutorului guvernamental pe care toate țările europene l-au acordat companiilor și oamenilor, agricultura abandonată după ani în care fusese revigorată, planuri de reziliență făcute pentru propria gașcă și chiar sistemul judiciar vătămat de graba unor declarații nefericite.

Cu alte cuvinte n-a rămas nici un segment al societății sau al vieții oamenilor care să nu înregistreze regrese semnificative. Opoziția oricât de constructivă pe care o desfășoară PSD nu are nici o șansă, oameni buni, să aducă vreo formă de îmbunătățire a traiului de zi cu zi.

În plus, orașele și comunele conduse de aleși ai PSD-ului sunt pedepsite prin ne-alocarea de fonduri guvernamentale. Coaliția PNL-PLUSR pune în practică, cu o impertinență absolut năucitoare, un lucru care nu s-a petrecut niciodată în politica României: alocă bani doar localităților conduse de oameni care au culorile lor politice.

Am văzut de-a lungul tragediilor medicale faptul că sunt lipsiți complet de empatie, de vibrație umană în fața suferinței, dar ceea ce este chiar mai grav e faptul că sunt lipsiți de orice considerație profunda pentru viața romanilor pe care îi conduc.

Ne pedepsesc pe toți fie pentru a ne fi dorit altceva, fie, pe alegătorii lor, pentru a-și fi dorit să vadă ce pot aduce „oamenii noi” în politică. Vor guverna patru ani lungi și din păcate ne va fi tuturor mult mai rău înainte de a ne fi puțin mai bine.”

Oferta SAVCOM 7-13 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here