Pe platoul Rarău se va organiza un festival pentru tineret – un „Untold al muntelui”. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta împreună cu primarul municipiul Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, au verificat, în cursul zilei de miercuri, stadiul lucrărilor de modernizare a drumului care leagă orașul Câmpulung Moldovenesc de Rarău, pe la Izvorul Alb. Flutur a declarat drumul este modernizat din fondurile Consiliului Județean Suceava. Distanța este de 7,7 km, iar valoarea pe care o finanțează CJ este de 5,1 milioane de euro.
„Unul dintre marele obiective ale Consiliului Județean Suceava este legătura platoului Rarău cu orașul Câmpulung Moldovenesc, pentru a pune în valoare pârtia de schi și muntele Rarău. Din punctul acesta de vedere noi am început finanțarea încă de anul trecut, când s-a început patul drumului. Acum se lucrează la zidul de sprijin și am venit să le cer constructorilor să tureze motoarele. Vreau mai mult! Constructorii s-au angajat că până la schit vor face binder în această toamnă. Astăzi ritmul este necorespunzător și vreau să-și aducă mai mulți muncitori aici” a spus șeful administrației județene.
El a mărturisit că își dorește ca anul viitor să fie finalizat acest drum pentru a se pregăti a treia cale pentru platoul Masivului Rarău.
„Anul viitor noi dorim să punem în valoare cu accesul din trei părți: de la Valea Bistriței, de la Chiril, de la Pojorâta și din zona Izvorul Alb. Vrem să organizăm multe evenimente pe muntele Rarău. Va trebui să ne gândim la mai multe locuri de parcare. Pregătim evenimente pentru tineri. Pregătim un mare festival internațional al tineretului „Stelele Rarăului”, care să îl lansăm ca un Untold al muntelui. Cu zeci de mii de tineri care să vină aici, cu locuri de campare, cu corturi, ca să asiste două, trei săptămâni pe vară la concertele de pe Rarău, cu jocuri de lasere și tot ceea ce este mai frumos și mai spectaculos” a transmis Flutur.
El le-a cerut constructorilor „să tureze motoarele în perioada următoare mai mult”.
Totodată, în cadrul aceleași vizite, președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că municipiul Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru șoseaua de centură.
„Voi fi la ministerul Ministerul Transporturilor pentru că se pregătește ordonanța cu cedarea gestionării centurilor ocolitoare și Câmpulung Moldovenesc va primi 135 de milioane de euro pentru centura ocolitoare de la podul Bucătar, care să vină spre pârtia de schi și care iese la Pojorâta la „Vărărie”, aproape de munții Adam și Eva. Este o finanțare foarte mare care va scoate traficul greu din Câmpulung Moldovenesc. Noi trebuie să fim curajoși și să vedem înainte, proiecte mari”, a mai spus Flutur.

Oferta SAVCOM 13-19 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here