Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță lansarea unui proiect de amenajare a zonei Masivului Rarău, pentru dezvoltare turistică.
Acesta a convocat luni echipa arhitectului șef de la Consiliul Județean Suceava și a șefului Biroului de turism chiar pe Rarău, unde au avut loc discuții cu primarul din Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură și cu echipa de urbanism a Primăriei. Se are în vedere dezvoltarea turismului pe Masivul Rarău.
„Primul proiect care se conturează, și la care Consiliul Județean Suceava și-a oferit disponibilitatea pentru accesarea unui program de finanțare, este realizarea unui proiect „Panorama” din zona releelor de pe Rarău, unde să fie instalate aparate telescopice cu care se vor putea vedea și Suceava și Valea Moldovei – de la Câmpulung Moldovenesc până la Gura Humorului, dar și Valea Bistriței. Se mai are în vedere identificarea unor locuri de campare, dar și de noi locuri de parcare în zonă. Am discutat identificarea de trasee cu grade de dificultate diferite pentru turiști pe Muntele Rarău. Totodată, s-a decis reluarea demersurilor pentru al doilea tronson al pârtiei de schi care ar urma să ajungă până aproape de releul de pe Rarău. Rarăul va putea găzdui atât sărbători de mare amploare iarna, dar și vara. Mă refer la un festival pentru tineret „Stelele Rarăului”, care, pe lângă trupe consacrate, să includă noaptea pe munte spectacole cu jocuri de lumini și proiecții laser”, a declarat Gheorghe Flutur după întâlnirea de luni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here