Vama Siret va fi modernizată după ce Guvernul României a adoptat o Hotărâre în acest sens. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat miercuri că este vorba despe o Hotărâre de Guvern prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizarea biroului vamal de frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnațională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85)”. Finanțarea obiectivului de investiții se face din fonduri externe nerambursabile prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 (AP) „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul Specific 2.6 (OS) „Reducerea timpului de staționare la punctele de comunicare transnațională” și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice.
„Deși traversăm o perioadă grea, iată mai avem și vești bune. După ce ani buni am insistat fără folos la Guvernul PSD să facă ceva pentru Punctul vamal de la Siret, care arata groaznic, iată că Guvernul PNL a găsit soluția de a moderniza acest obiectiv cu bani europeni.
Se vor scurta foarte mult timpii de așteptare în acest punct foarte aglomerat. Anual pe aici tranzitează circa 800.000 de autovehicule din care peste 100.000 de tiruri și camioane”, a declarat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here