Flutur dă asigurări că lucrările la drumul județean Suceava-Dolhasca sunt în grafic.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul din Liteni, Tomiță Onisii, au inspectat lucrările de modernizare de la drumul județean Suceava – Dolhasca, la ieșire din Liteni.

El le-a transmis locuitorilor din zonă să nu se îngrijoreze pentru că acolo se lucrează în forță și că până la venirea sezonului rece se vor umple zonele decopertate de pe marginea drumului.

„După cum vedeți se lucrează la umplerea acestor casete. Vreau să transmit întâi locuitorilor de aici, dar am văzut că a apărut și în spațiul public o îngrijorare, că vine iarna și nu se face umplutura. Se lucrează, se vine în forță, se lucrează aici la tasare, dar trebuie să explic sucevenilor câteva chestiuni. Sunt aici împreună cu primarul din orașul Liteni. În primul rând acest drum se lățește la opt metri. Șase metri va fi carosabilul de asfalt și un metru de o parte, un metru de altă parte este acostamentul. S-au săpat pe partea aceasta 55 de cm adâncime pentru că se pregătește fundația drumului. Această fundație este destul de complexă, adică este un strat de 10 cm de durosol, este un fel de beton, de liant care absoarbe apa. Apoi 15 cm este un alt strat de pietriș care se tasează și apoi piatra concasată, ultimul strat. Se pregătește patul drumului pentru asfaltare”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a declarat că lucrările de modernizare se realizează pe 46,7 kilometri, fiind vorba despre o investiție de 22 de milioane de euro din fonduri europene. Pe acest drum se vor construi șapte poduri și 71 de podețe.

„Este un proiect pe fonduri europene și ce este important că se lățește drumul, capacitatea portantă a drumului crește. Este un lucru extraordinar de important și oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. De asta am venit aici, pentru a-i verifica și a-i grăbi, pentru că bate la ușă vremea rea. Mă bucur, constructorul înțelege și lucrează cu toate forțele pe șantier pentru a acoperi aceste casete. Încă o dată vreau să fac o precizare pentru că ca am văzut în spațiul public în această perioadă discuții că va veni iarna și nu se acoperă acestei porțiuni de drum. Nu este adevărat! Ne ținem de treabă! Eu vin destul de des pe aceste șantiere, stau de vorbă cu primarii și ei ridică fel de fel de probleme. Dar aici unde suntem noi între Liteni și Dolhasca deja au ajuns la forma finală, pentru că de aici încolo urmează binderul, adică primul strat de asfalt. Dar trebuie să aibă încredere oamenii din zonă și acest drum deservește circa 55.000 de locuitori, de la Suceava, Ipotești, Liteni, Udești, Dolhasca, Bosanci, localități care vor beneficia de acest drum extrem de important pentru dezvoltarea zonei”, a declarat Flutur.

Totodată, președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că el se află de trei ori pe săptămână pe șantier pentru a verifica modul în care se realizează aceste lucrări de modernizare.

„Facem ședințe de lucru dacă este cazul pentru că ceea ce nu am spus, fiecare strat care se compactează se duce la un laborator specializat de la Piatra Neamț pentru a testa gradul de compactare. Dacă vrem acest drum să țină el are niște norme care trebuie foarte strict respectate. Și vreau să spun că pe de o parte îi grăbim, de aceea am cerut la toți asociații din aceste firme să fie prezenți pe șantier. Interesul este în intravilan, unde oamenii trebuie să poată avea acces în curțile lor pentru că este acum există un deranj, dar o să fie bine în perioada următoare”, a mai spus Flutur.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here