Gheorghe Flutur despre Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ: „Va fi o carte de vizită pentru Suceava și pentru Bucovina”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, luni dimineață, lucrările la Sala Unirii, care se construiește în curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava. El a precizat că sala costă aproximativ 8 milioane de lei, fiind o investiție a Consiliului Județean Suceava, începută anul trecut.

„Suntem în curtea interioară a clădirii Palatului Administrativ, unde este sediul Consiliului Județean Suceava și Prefecturii Suceava. Este o clădire cu istorie extrem de importanță finalizată în 1904. Este o clădire cu o semnificație istorică deosebită pentru că aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuți în 1918, când s-a hotărât unirea Bucovinei cu Țara. Noi facem aici o sală care se va numi „Sala Unirii Bucovinei cu Țara”. Va fi o sală în care își va desfășura activitatea Consiliul Județean Suceava, mă refer la ședințele de plen. Eu sper ca Suceava să devină, cândva, capitală de regiune și sediu administrativ și locul unde să se țină ședințele de plen ale deliberativului acestei regiuni să fie aici. Este o sală în construcție, care costă circa 8 milioane de lei. O investiție a Consiliului Județean Suceava pe care am început-o anul trecut, are 200 de locuri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că acestă sală este destinată și întâlnirii cu publicul, pentru că are o intrare din stradă, garderobe, grupuri sanitare la subsol și o terasă deasupra.

„Este gândită funcțional și pentru întâlniri cu populația, consultări, schimburi de experiență pentru studenți, un loc unde societatea civilă, sucevenii, vor fi invitați, vor fi consultați pentru diverse teme și diverse provocări ale orașului Suceava, ale județului Suceava și, de ce nu, ale viitoarei regiuni pentru că trebuie să gândim optimism. Am făcut această investiție, care mi-aș fi dorit să fi fost finalizată în anul 2018. Am solicitat fonduri de la guvernul de atunci nu ne-au aprobat, și atunci am demarat lucrările pe fonduri proprii. Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru județul Suceava și pentru Bucovina”, a mai spus Flutur.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here