sirsa foto:4gmedia

Flutur și Lungu sunt alături de premierul Florin Cîțu în competiția internă pentru șefia PNL. Premierul și-a anunțat duminică dimineața decizia de a candida la președinția PNL împotriva lui Ludovic Orban. El era împreună cu mai mulți lideri din partid, printre care și Rareș Bogdan, semn că Ludovic Orban a fost lăsat fără sprijin de către aceștia.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat duminică Florin Cîţu, candodat la șefia PNL.

„PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Nu cred că acum este nevoie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanţul mandatul meu de ministru al Finanţelor şi acum de al celui de premier demonstrează mai mult decât ceea ce aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte. Dragi colegi liberali, mesajul meu pentru voi este clar şi simplu, mă voi asigura că PNL va fi cel puţin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii”, a afirmat Florin Cîţu.

Printre cei care îi oferă sprijin premierului sunt și Raluca Turcan, Emil Boc Rareș Bogdan și Lucian Bode.

Era de așteptat ca Gheorghe Flutur și Ion Lungu să se plaseze de partea lui Florin Cîțu în condițiile în care anul trecut, când Suceava a fost pusă în carantină pentru 700 de cazuri de coronavirus pe lună, liderii PNL Suceava au fost efectiv abandonați de Guvernul Orban și de premier – care era și președintele partidului.

Practic Flutur și Lungu au fost lăsați să își rupă gâturile într-un an electoral, lucru care însă nu s-a întâmplat pentru că sucevenii au realizat că deciziile de carantinare a Sucevei și de transformare a Spitalului Județean Suceava în spital exclusiv COVID au fost luate la centru.

Primarul Sucevei s-a dat peste cap atunci să ajute spitalul și orașul și a făcut rost inclusiv de ventilatoare pentru spital, în timp ce Flutur s-a asigurat că se iau măsuri pentru ca Spitalul Județean să redevină un spital de urgență și să deservească nu doar pacineți COVID – așa cum a decis inițial GUvernul Orban.

Orban, așa cum a și explicat Rareș Bogdan la un moment dat, nu a mai ținut cont de liderii PNL din teritoriu și a impus regulile lui. Reguli care au lăsat 600.000 de suceveni fără singurul spital viabil în timp ce Suceava devenea Lombardia României și pacienții de aici nu erau primiți în spitale din alte județe. Au fost luni întregi în care erai privit ca un ciumat dacă tu ca sucevean ajungeai prin unități medicale din alte județe.

Unde mai pui că nu se permitea transferul bolnavilor de COVID de la Suceava, decât în cazuri excepționale, deși spitale din alte județe erau goale la vremea respectivă.

Cu toate gafele din primăvara anului trecut, Orban a avut tupeul să declare pe centura Sucevei că deciziile au fost juste și nu și-a asumat nici o greșeală în gestionarea pandemiei de COVID la nivelul județului Suceava.

„Am răspuns invitației Primului-Ministru Florin Cîțu de a participa la anunțul candidaturii la funcția de președinte al Partidului Național Liberal și de a susține candidatura dumnealui.

Îl susțin pe Florin Cîțu pentru câștigarea funcției de Președinte al Partidului Național Liberal.
Domnul Florin Cîțu are o echipă puternică de susținători formată din miniștri, primari, în frunte cu domnul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, președinți de consilii județene, în frunte cu domnul Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, și parlamentari.

Este o decizie care avantajează orașul nostru.
Am convingerea că din această competiție electorală de alegeri interne la PNL, partidul va avea de câștigat”, ne-a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.


SUNT ALATURI DE FLORIN CÎŢU:

Raluca Turcan min. muncii-Președinte SB
Lucian Bode min. Interne-Președinte SJ
Virgil Popescu min. Energi-Președinte MH
Nicolae Ciuca min. Apărării Senator DJ
Ionel Bogdan Președinte CJ și Președinte MM
Rareș Bogdan – europarlamentar-Prim-vicepreședinte PNL
Robert Sighiartau – deputat-secretar general PNL
Dan Vilceanu deputat-Presedinte GJ
Alina Gorghiu Senator TM
Emil Boc primar Cluj
Daniel Buda Europarl. Președinte CJ
Adrian Cozma deputat-Președinte SM
Catalin Boboc SS min. Muncii- Președinte BR
Pavel Popescu deputat-Președinte S4
Cristian Bacanu deputat-Președinte S5
Mara Mares Președinte TNL
Vergil Chitac Primar Constanta
Marcel Romanescu Primar Tg-Jiu
Gheorghe Flutur Presedinte CJ SV și Președinte SV
Daniel Fenechiu – Senator BC
George Lazar Prefect NT
Tudor Polak deputat Președinte mun VS
Alin Ignat Consilier de stat Prim-vice TNL
Gheorghe Pecingina deputat GJ
Daniela Câmpean Președinte CJ Sibiu
Stelian Bujduveanu Viceprimar București
Mara Calista deputat NT
Vasile Lupu Presednte CJ Constanta
Stefan Stoica deputat Președinte DJ
Florin Roman deputat-vicepreședinte PNL
Ion Lungu Primar – municipiu Suceava
Hubert Thuma Presedinte CJ IF-Președinte IF
Victor Paul Dobre – vicepreședinte PNL
Monica Anisie senator -Președinte S2
George Tuță – deputat IF
Cristian-Augustin NICULESCU-ŢÂGÂRLAŞ senator MM
Mihai Lupu președinte CJ Constanta
Horatiu Gorun, secretar general al guvernului
Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.