Focuri de armă lângă Straja, după contrabandiști de țigări.

Marți, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, agenții au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de armă în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Polițiștii de frontieră suceveni au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

La scurt timp grănicerii ucraineni au transmis poliţiştilor de frontieră români că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Tot marți, ân jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetățeanul român, în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, echipa de control însoţită de câinele poliţist CEY, specializat pe detectarea produselor din tutun, a efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, după bancheta din spate a microbuzului, cantitatea de 1.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare totală de 2.250 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here