Bătaie de joc, făcută de doi frați care teoretic trebuiau să fie în izolare la domiciliu. Cei doi sunt principalii suspecți în cazul incendierii mașinii unui polișisti din Vatra Modoviței. Mai mult, polițiștii au găsit în casa celor doi arme, elemente de muniție dar și carne de vânat, semn că aceștia nu au respectat nici o clipă izolarea deși s-au întors recent din Marea Britanie. Polițiști îmbrăcați în combinezoane de protecție, cu măști și cu mănuși au descins la casa celor care ar fi dat foc mașinii ajutorului şefului de post de la Vatra Moldoviţei. La locuinţa unde s-au stabilit din 31.03.2020 în autoizolare fraţii Miriuţă Iosef, de 21 ani şi Miriuţă Sami, de 19 ani, au fost descoperite elemente de muniție, un cuţit de vânătoare şi o lunetă, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor. În urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit că cei doi nu sunt autorizaţi să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale şi neletale pe teritoriul României. De asemenea, au fost găsite şi indisponibilizate aproximativ 20 kg de carne de vânat în autoturismul marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie, parcat în apropierea locuinţei percheziţionate şi aparţinând lui Miriuţă Iosef, autovehicul ce a fost indisponibilizat. Întrucât din cercetările efectuate s-a stabilit că cei doi nu au respectat condiţiile de izolare (au părăsit în repetate rânduri locuinţa), aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare, fiind luată totodată şi măsura complementară a carantinării pentru o perioadă de 14 zile. Despre acest aspect a fost informată şi D.S.P. Suceava. Totodată, au fost puse în executare în același dosar patru mandate de aducere, fiindu-le recoltate persoanelor respective probe de referinţă genetice (ADN) în vederea efectuării unei expertize genetice judiciare.
În cauză au fost extinse cercetările şi sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi uzul de armă fără drept.
Mașina ajutorului de șef de post de la Vatra Moldoviței a fost incendiată, în miez de noapte, chiar în fața porții locuinței acestuia.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here