[fvplayer id=”98″]
[fvplayer id=”99″]
Interpretul de muzică populară George Finiș (61 de ani) a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane. Oamenii au început să se strângă la Cimitirul Pacea Nou din Suceava de la orele 11.00.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu au fost președintele CJ Suceava – Gheorghe Flutur și vicepreședintele Neculai Barbă.

La căpătâiul interpretului s-au aflat în permanență membrii familiei (șoția și copiii), rude, cunoscuți, colegii de la Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu dar și oameni simpli care au venit să îi aducă un omagiu.

Colegii suflători de la ansamblu au cântat înainte ca sicriul să fie scos din capelă iar dansatorii profesioniști au venit îmbrăcați în costume populare și cu steaguri tricolore.

Au fost momente pline de emoție, de durere dar și de cântec. Colegii din cadrul ansamblului, instituție în care George Finiș a activat peste 40 de ani, nu și-au putut ascunde lacrimile în momentul în care sicriul a fost scos afară iar preoții au ținut slujba de pomenire.

Aceștia ne-au mărturisit că au fost luați prin surprindere de moartea artistului, pentru că îl știau un om puternic și care a trecut prin multe.

George Finiș a murit răpus de COVID-19 după ce a stat săptămâni întregi internat la Reanimarea Spitalului Județean Suceava. Alți 14 colegi din cadrul Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava s-au infectat cu noul coronavirus și au necesitat îngrijiri medicale.

Doar cuvinte bune au avut de spus colegii săi, care ne-au povestit de jovialul George Finiș-cel care mereu avea de spus o vorbă de duh și care de abia aștepta să se întoarcă la publicul său iubit. Obișnuia să culeagă singur folclor, voia să cânte doar folclor autentic și avea în plan să mai scoată un album. Avea multe planuri și încă multe lucruri de zis spus în muzică, însă Dumnezeu a plănuit altceva pentru el.

Interpretul Sorin Filip, cel pentru care George Finiș a fost un adevărat mentor, ne-a declarat că moartea îndrăgitului artist popular este o pierdere mare pentru Bucovina și pentru folclorul bucovinean și că ar fi frumos să existe un festival de folclor care să poarte numele interpretului.

Că Bucovina l-a iubit stă dovadă și mesajele de condoleanțe din mediul online dar și faptul că oameni care nu l-au cunoscut personal au venit să îi aducă o floare la înmormântare. Dumnezeu să îl ierte și să îl țină în lumină!


Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here