Gest de omenie făcut de polițiștii suceveni. Aceștia au pregătit o surpriză fiului de 9 ani al agentului înjunghiat mortal în Gara Burdujeni, chiar de ziua lui. În urmă cu 3 ani, Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal, cu 40 de lovituri de cuțit, de un boschetar de 24 de ani, care ulterior s-a sinucis în arest preventiv.

Polițistul și-a dat ultima suflare pe peronul gării, sub ochii îngroziți au unor pasageri.

Denis, unul din cei doi copii lăsați fără tată de un individ violent care se aciuiase în Gara Burdujeni, a împlinit zilele acestea 9 ani. Colegii defunctului au mers acasă la Denis, i-au cântat La Mulți Ani și i-au oferit cadouri.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a fost cel care a discutat cu Denis, l-a îmbrățișat și i-a oferit cadourile din partea polițiștilor suceveni.

Cu siguranță, pentru Denis a contat mult această surpriză, făcută de colegii tatălui său, colegi care au dorit astfel să mai aducă un omagiu celui ucis la datorie. Ca un semn că Sorin Vezeteu nu a fost uitat și că familia lui va găsi întotdeauna sprijin și alinare în colegii acestuia.

Au trecut trei ani de atunci și violențele împotriva oamenilor legii au continuat în România iar cadrul legal nu a fost schimbat, în sensul că dacă un polițist scoate arma trebuie să dea explicații peste explicații pentru gestul său, chiar dacă în acel moment viața îi este pusă în pericol.

Ar fi multe de discutat, de la dotările pe care le au polițiștii români, de la desființarea posturilor de poliție de prin mediul rural și până la legile în baza cărora își exercită polițiștii profesia. Și nu este o profesie banală, pentru că un polițist trebuie să asigure liniștea și ordinea publică, siguranța cetățeanului, liniștea noastră, a tuturor.

„Familia lui Sorin Vezeteu, polițistul căzut la datorie cu patru ani în urmă, trăiește prin cei doi copii minunați cărora le-a insuflat valorile în care a crezut și pe care le-a apărat cu prețul vieții.

Ariana și Denis cresc pe zi ce trece și fac cinste numelui tatălui lor. Denis împlinește 9 ani și astăzi am petrecut în familie, cu mici surprize și multe emoții.

O familie mare a polițiștilor și a oamenilor cu drag de valori și principii. La mulți ani Denis Vezeteu!”, a postat pe pagina sa de socializare purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.Alina Iosif

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here