Lactalis, sursă foto Impact FM

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale întâlniri de urgență la Vatra Dornei și Suceava, ca urmare a anunțului surprinzător făcut de Lactalis privind închiderea unităților de producție din Vatra Dornei și Floreni. Flutur solicită ca laptele provenit din Bucovina să fie procesat chiar în această zonă, în unități specializate.

Ca răspuns, zilele acestea, o delegație a Ministerului condusă de George Scarlat, Secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară, va fi prezentă în județ și va discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui.

„Județul Suceava este cel mai mare producător de lapte din țară și orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se dorește o întâlnire și cu reprezentanții Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producției de lactate LaDorna este văzut ca o jignire”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a cerut Guvernului sprijin pentru a se putea reporni o serie de mici făbricuțe, precum și sprijin pentru înființarea de unități noi în județ, astfel încât laptele să fie procesat în județul Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here