La lansarea candidaturii sale pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost întrebat de reporteri dacă s-au făcut greșeli în gestionarea crizei COVID-19 la Suceava. Gheorghe Flutur a admins că s-au făcut greșeli la nivelul Spitalului Județean Suceava și a precizat că trebuie să învățăm din greșeli și categoric să fie îndreptate unele lucruri. El a vorbit despre criza COVID-19 ca drespre un accident nedorit, care a umbrit activitatea și investițiile făcute în ultimii ani la cel mai mare spital din județ.
Flutur a explicat că de încă de pe patul de spital, când era internat, a solicitat și a discutat cu ministrul Sănătății și factori de decizie de la București ca Spitalul Județean Suceava să nu fie transformat în unul exclusiv COVID. Președintele CJ Suceava a spus că dorește ridicarea unui nou SSpital de Boli Infecțioase pentru ca sucevenii să nu mai fie lăsați niciodată fără spital și să bată pe la ușile unităților medicale din alte județe, unde să nu fie primiți.
Gheorghe Flutur spune că Spitalul Nou urmează să fie utilizat exclusiv pentru tratarea cazurilor non-COVID și persoanele infectate cu COVID-19 vor ajunge direct la Spitalul Vechi, unde va funcționa și o unitate ATI mobilă. Flutur a precizat că se fac în continuare investiții pentru ca noul corp de clădire să fie eliberat de secții COVID și a făcut un apel către suceveni la responsabilitate și la respectarea normelor de prevenire a coronavirusului, astfel încât la Suceava să scadă numărul de infectați. Președintele CJ Suceava a spus că și alte județe și spitale au devenit ulterior focare însă noi, sucevenii, am avut ghinionul să suferim primii din cauza temutului virus.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here