Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis actualului lider al partidului – Ludovic Orban, care se află în campanie pentru alegerile interne, un mesaj destul de dur, la Conferința județeană de alegeri a PNL Bacău.

Flutur îl întreabă trașant pe Orban ce are de câștigat Moldova după „acest festival al democrației din PNL„.

Flutur le-a transmis celor de la București că nu sunt suficienți bani pentru autostrăzi în Moldova și este de părere că liderii PNL din acestă zonă ar trebui să se unească și aibă o singură voce, pentru a cere împreună de la București mai mult pentru Moldova.

 „Am un mesaj special pentru Bacău și poate o să-i surprindă pe mulți. Și nu e de partizanat politic din PNL.

Pentru că e ultima organizație în care au loc alegeri în regiunea de Nord-Est și am participat la aceste alegeri, eu cred că dumneavoastră băcăuanii, ca și noi sucevenii și ceilalți trebuie să întrebăm radical: Cu ce ne alegem după acest festival al democrației din PNL?

Și îi adresez întrebarea lui Ludovic Orban și celorlalți lideri de la centru.

Pentru că problema Moldovei este cântată și bocită la microfoane odată la patru ani, despre sărăcie și în rest citim. Și trebuie să fim uniți, noi liderii Moldovei.

Trebuie să avem curaj să ne unim să fim o voce, ca ardelenii, să cerem Bucureștiului mai mult.

Pentru că nu sunt suficiente două miliarde de euro pentru autostrăzi în Moldova, domnilor de la București. 80 de miliarde de euro vin pentru România în următorii șapte ani.

20 de miliarde și tot nu îi ajungem pe ceilalți din urmă. Unitate trebuie să stea pe buzele și în sufletele dumneavoastră.

Dacă nu o să înțelegem acest mesaj și o să tratăm fiecare personal cu Bucureștiul o să avem soarta pe care am avut-o până acum”, a fost mesajul liderului PNL Suceava. 

În timpul discursului lui Gheorghe Flutur, Ludovic Orban lua notițe (vezi video).

Este clar mesajul unui politician care de multe ori s-a simțit frustrat de faptul că zona Moldovei a fost lăsată în sărăcie și nu s-au alocat fonduri suficiente pentru dezvoltarea ei.

Trebuie spus că PNL Suceava îl sprijină pe premierul Florin Cîțu la alegerile interne pentru șefia partidului și nu pe Ludovic Orban.

Asta după ce în primăvara anului trecut Suceava a fost băgată în carantină aiurea după ce diasporenii lăsați să intre fără restricții în țară au adus COVID și Spitalul Județean, în care CJ Suceava a investit fonduri importante, a fost transformat în spital exclusiv COVID.

Un județ întreg a fost lăsat de Guvernul Orban fără singurul spital viabil și nici nu se puteau transfera bolnavi de COVID de la Suceava în alte spitale din țară deși nu avea cine să îi îngrijească la Suceava – medici și asistenți fiind infectați cu noul coronavirus.

Bolnav de COVID, Flutur a fost lăsat de la centru să își rupă gâtul, a fost lăsat singur de PNL și de Orban pentru ca apoi, în campania electorală să fie arătat de unii și de alții cu degetul pentru greșeli făcute de Guvernul Orban – un guvern PNL căruia nu i-a păsat de suceveni și nici de liderii de partid din județul Suceava.

Între timp, Flutur a ieșit și a explicat sucevenilor ce s-a întâmplat în pandemie și ale cui au fost deciziile dar și faptul că a avut o formă destul de severă de COVID și i-au trebuit luni întregi să se recupereze.

Gheorghe Flutur a câștigat încă un mandat la șefia CJ Suceava. Orban însă ar trebui scos definitiv de pe scena politică pentru gafele din pandemie, făcute nu numai la Suceava, pentru morții cu zile din spitale și pentru că nu a recționat la timp pentru a preveni o situație ca la Suceava (se pregătea doar de alegeri anticipate)!

Orban… care luat la întrebări de jurnaliști pe centura Sucevei, nu și-a găsit nici un cusur lui, sau guvernului său în ceea ce privește gestionarea pandemiei în 2020!

Alina Iosif 

coadă de dricuri la Morga Spitalului Județean Suceava, în primăvara lui 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.