Gheorghe Flutur a semnat certificatele de urbanism pentru extindere rețelelor de gaz în mai multe localități. Este vorba despre localități situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat certiticatele de urbanism pentru: Cajvana, Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos.

Aceleași documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Forăști (satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura), Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

„Trebuie spus că vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid dar va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte. În perioada următoare consider că se va putea dubla numărul de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale. Cum spuneam, în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în județ și, după cum se știe, se lucrează deja la construcția magistralei spre Vatra Dornei”, a declarat miercuri Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here