Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a convocat o întâlnire de lucru cu constructorii drumului de pe axa Suceava-Iași, atât cei de pe tronsonul Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Lteni-Dolhasca, cât și Suceava-Moara-Stroiești-Dărmănești. Au fost de față primarii din localitățile străbătute de acest drum, firma de consultanță și liderul de proiect.

Gheorghe Flutur s-a declarat nemulțumit că unele firme din asociere în zona Liteni, dar și în zona Todirești, nu lucrează în ritmul corespunzător și nici nu acoperă șanțurile făcute pe marginea drumului, în unele zone șanțurile fiind deja pline cu apă. Președintele CJ Suceava i-a luat la întrebări pe constructori și
a cerut liderului asocierii să efectueze permanent monitorizarea execuției lucrărilor cu luarea măsurilor de siguranță rutieră. Gheorghe Flutur a cerut și primarilor să supravegheze lucrările și de fiecare dată când constată existența unor probleme să le semnaleze conducerii CJ Suceava cu atât mai mult cu cât lucrările vor începe și în intravilanul localităților.

”Le-am sugerat ca pe parcursul lucrării imediat ce se efectuează săpătura să se acționeze rapid pentru umplerea cu material concasat conform procedurilor. Lucrurile trebuie concentrate pentru că sunt mulți localnici care aduc recolta din câmp, iar tot acum a scăzut vizibilitatea. CJ Suceava este la zi cu plățile pentru lucrările efectuate. Am solicitat ca firmele constructoare sa lucreze de asa maniera încât sa reduca la maxim disconfortul creat populației.
Acesta este un proiect european în valoare de 47 de milioane de euro și o contribuție semnificativă a CJ Suceava, de circa 18 milioane de euro. Va fi cea mai importantă arteră care leagă Suceava de Iași și care va fi foarte utilă locuitorilor întregului județ. Am propus întâlniri săptămânale de lucru pentru a accelera lucrările în această perioadă cât vremea mai permite. Vom continua lucrările și la Panaci-Bilbor, mai e de aplicat stratul de uzură în Pasul Puzdra, mai sunt lucrări de modernizare în desfășurare, Siret-Mușenița, la Slatina, Hârtop, Vulturești, spre Rarău prin Izvorul Alb, Pleșa-Solonețul Nou și vom încerca să profităm la maximum de temperaturi care permit efectuarea de lucrări”, a declarat Gheorghe Flutur

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here