Legea privind anularea amenzilor pentru necompletarea formularului PLF la trecerea frontierei a intrat în vigoare, anunță deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan. Acesta a precizat că românii care au plătit amenzile își vor putea recupera banii.

Legea inițiată de doi deputați PSD de Suceava: Gheorghe Șoldan și Eugen Bejinariu, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Șoldan a precizat că, în două săptămâni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei are obligația să emită un Ordin al ministrului prin care să stabilească procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani tuturor celor care au plătit amenzile.

Banii plătiți se vor restitui doar dacă românii depun o cerere în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Cseke Attila.

150.000 de amenzi au fost aplicate doar în prima lună – în perioada 25 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022, a explicat Gheorghe Șoldan. Amenzile respective depășeau suma de 361 de milioane de lei.

De asemenea, anul trecut, amenzile pentru necompletarea Formularului PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, iar începând cu luna februarie 2022, amenzile au fost de 500 de lei.

Amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare.

”Reamintesc că foarte mulți români au completat la întoarcerea în țară formularul PLF, însă din cauza birocrației, autoritățile nu au mai avut acces la acea bază de date și au emis amenzi nejustificate. Unii dintre aceștia și-au recuperat deja banii în instanțe. Alții, au rămas cu paguba. Era nedrept ca unii români să plătească pentru greșelile altora. Legea trebuie să fie aceeași pentru toți.

Aceasta este cea mai importantă lege pe care am inițiat-o, până acum, pentru că vom vedea sute de mii de români bucuroși că au scăpat de stresul de a merge prin instanțe pentru a-și demonstra nevinovăția. Această lege era singura soluție la haosul creat.

Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat această lege”, a spus deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.