George Șoldan

„Autostrada Nordului va trebui să fie gata, prin lege, peste 4 ani”, declară deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan. 

Acesta precizează că, printr-o lege inițiată de deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, termenul de realizare pentru Autostrada Nordului este peste 4 ani.

Cu toate acestea, remarcă Gheorghe Șoldan, liderii puterii nu par să aibă pe agendă realizarea autostrăzii care va lega Bucovina de Occident.

Redăm integral declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan:

 „Întrebarea bucovinenilor, „Noi când o să avem autostradă?” a primit răspuns anul trecut când a fost adoptată Legea nr.264/2020 pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului, lege inițiată de colegului meu, domnul deputat Eugen Bejinariu.

Această autostradă va lega Bucovina de Occident, de la Suceava, prin Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, până la Satu Mare.

Termenul prevăzut de lege pentru realizarea autostrăzii este de 4 ani, ceea ce înseamnă că, la finalul acestui mandat, Autostrada Nordului trebuie să fie o realitate, atât de necesară pentru creșterea nivelului de trai a oamenilor din regiune, pentru dezvoltarea turismului, pentru facilitarea circulației mărfurilor și a oamenilor.

Nu sunt surprins, dar remarc că liderii puterii nu par să aibă pe agenda guvernamentală ca obiectiv Autostrada Nordului.

Nu am auzit nimic în spațiul public legat de acest proiect și de aceea i-am trimis domnului ministru al transporturilor câteva întrebări, săptămâna aceasta, pentru a-i atrage atenția că suntem cu ochii pe această investiție pe care o coordonează.

Mă voi asigura în acest mandat că proiectul are buget și un calendar precis pentru implementare.

Voi urmări îndeaproape realizarea Autostrăzii Nordului. Dacă va îngropa și acest proiect, cum face cu investițiile în educație retrase din PNRR, coaliția PNL-USR va îngropa și viitorul generațiilor de tineri care-și caută locul și rostul în țară.”

 

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here