Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat miercuri că ROMÂNIA EDUCATĂ este proiectul mort al președintelui Klaus Iohannis, proiect pe care actuala guvernare îl îngroapă odată cu pierderea a 1 miliard de euro de la PNRR.

„De fapt, pandemia l-a salvat pe Iohannis de obligația de a livra „România Educată”, spune Gheorghe Șoldan.

Acesta a explicat că președintele nu a făcut nimic pentru școala românească în pandemie, în condițiile în care copiii săraci nu au avut acces la cursuri online și mulți dintre ei au abandonat școala.

Redăm declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan:

„De două mandate se tot laudă că vom avea o Educație „ca afară”, dar realitatea este din ce în ce mai sumbră.

Unul din trei copii nu a avut acces la educația online în pandemie.

Milioane de elevi au rămas în urmă cu materia și au din ce în ce mai puține șanse să aibă o viață mai bună.

Decalajul crescut pentru educația online dintre mediul urban și mediul rural a mărit alarmant decalajul privind nivelul de dezvoltare dintre copiii României. Acești copii sunt condamnați deși n-au nicio vină.

Iohannis – tace!

Iohannis a vorbit în pandemie și nu a făcut nimic pentru școala românească.

Copiii săraci au devenit și mai săraci. Cei aflați în risc de abandon, au abandonat deja, iar cei care erau la marginea prăpastiei – au căzut și ei în ea.

În campania electorală, PNRR era colacul de salvare al educației, însă, astăzi vedem eșecul negocierilor de la Bruxelles. Cum să negocieze Rareș Bogdan sau Cristian Ghinea ceva ce nu înțeleg?

Demisia lor ar fi un lucru prea banal în acest context. Au tăiat în această scurtă perioadă de guvernare orice șansă a României de a se dezvolta. Mai întâi am aflat că românii nu vor mai avea gaz natural în case din fonduri UE, astăzi vedem că nici educația nu va primi fondurile necesare pentru dezvoltare și revenire.

O țară fără educație este o țară fără viitor. Iohannis să-și ceară scuze milioanelor de români cu această glumă proastă a României educate și a fondurilor PNRR. Rămânem săracii Europei!”

Oferta SAVCOM 7-13 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here