Incendiu la o gospodărie din localitatea Frătăuții Vechi, în noaptea de joi spre vineri. O casă a fost cuprinsă de flăcări după ce a fost lovită de un fulger.
Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și o parte din acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la vecinătăți.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore și au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 170 mp și circa 30 mp din acoperișul locuinței. Au mai ars circa cinci metri cubi deșeuri lemn de foc și două tone de fân. S-a degradat un perete al casei pe o suprafață de aproximativ 25 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct, care a lovit și a aprins inițial depozitul de furaje.
„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și o locuință învecinată, cu bunurile aferente. Au mai fost salvate o vacă, un vițel, doi porci și 20 de găini”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here