Greii PSD de la nivel național au venit la Suceava, pentru discuții cu liderii județeni ai partidului.

Conducerea Partidului Social Democrat a fost prezentă sâmbătă, 6 mai, la Suceava, pentru o întâlnire cu parlamentarii și primarii social democrați din județ.

Din delegație au făcut parte, pe lângă președintele partidului – Marcel Ciolacu, Paul Stănescu – secretarul general al PSD, Dragoș Benea – europarlamentar și responsabil politic pe zona Moldovei, Marian Neacșu – secretarul General al Guvernului și Alexandru Stoica – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

În cele aproape trei ore, cât a durat întâlnirea, au fost discutate atât probleme de ordin politic ce privesc Organizația Județeană Suceava, cât și foarte multe aspecte de ordin administrativ, se arată într-un comunicat de presă emis de organizația județeană a PSD Suceava.

În urma întâlnirii s-a stabilit un parcurs pentru desemnarea în cel mai scurt timp al candidatului pentru Consiliul Județean Suceava, dar și al candidaților în celelalte localități, acolo unde acest proces nu s-a finalizat.

Administrativ, capul de afiș a fost ținut de proiectele de investiții derulate de primării fie cu fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale.

Au fost ridicate probleme generale privind oportunitățile de finanțare și posibilitățile de cofinanțare, dar și punctuale privind procesul prea lung privind obținerea unor avize sau a unor documente de la instituțiile statului, despre reforma administrativă, etc.

Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază foarte mult dorința fiecărui primar de a aduce dezvoltare în comunitatea lui și a exprimat disponibilitatea de a trimite în județ, la discuții cu edilii,  pe miniștrii și pe șefii de agenții pentru a clarifica problemele ridicate. Totodată a subliniat că PSD nu va accepta comasarea alegerilor.

”Voi reveni aici de fiecare dată cu drag și îmi doresc foarte mult să câștigăm la Suceava atât primăria municipiului, cât și Consiliul Județean. E un culoar favorabil pentru PSD să se întâmple acest lucru” a declarat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.