sursa foto: libertatea.ro

Bătaia de joc se practică în continuare la Direcția de Sănătate Publică Suceava – instituția care ar fi trebuit să gestioneze situația focarelor de COVID din județ și nu să îngroape Suceava prin grave erori făcute atât înainte de izbucnirea epidemiei dar și pe parcurs. Directorii executivi ai DSP se tot schimbă, își dau demisiile pentru că nu au echipă cu care să lucreze și nimeni nu vrea să meargă șef la această instuție din cauza caracatiței de acolo, a lipsei de comunicare, a orgoliilor infinite venite din partea unor incompetenți. Un personaj arătat cu degetul de medicii din Spitalul Județean Suceava și considerat unul din cei vinovați direct pentru focarul de coronavirus de la acest spital este epidemiologul DSP – Cătălina Zorescu, medicul care la izbucnirea epidemiei lua bani din trei locuri fără prea mult deranj: pe lângă banii de la DSP – ca inspector epidemiolog cu normă întreagă, aceasta era epidemiologul a două spitale importante din județ: Spitalul Județean Suceava și Spitalul Rădăuți. Cu alte cuvinte, Cătălina Zorescu centra și tot ea dădea cu capul, se verifica pe sine pentru că activitatea epidemiologului de la spital – Cătălina Zorescu era teoretic verificată de inspectorul epidemiolog al DSP – adică tot de … Cătălina Zorescu… Nu, Zorescu nu este singurul epidemiolog din județul acesta și nici măcar din DSP Suceava dar nu știu cum se face că alții nu au fost de găsit în locul ei, încât a trebuit practic să se cloneze pentru că în 24 de ore trebuia teoretic să fie în vreo 3 locuri!
Cât de bine și-a făcut Cătălina Zorescu treaba ca și epidemiolog la cea mai mare unitate spitalicească din județ s-a putut vedea după ce cadrele de acolo s-au îmbolnăvit în masă de COVID-19 și după ce au fost ținute sub garduri de același epidemiolog pentru a se testa. Cadre care au fost chemate să se prezinte la serviciu chiar dacă fuseseră depistate pozitive cu coronavirus! Bașca, se știa din luna ianuarie că va veni coronavirusul peste noi și la Suceava în spital nu erau echipamete de protecție și nici nu au făst făcute la timp circuite speciale pentru COVID de vreun epidemiolog. A fost nevoie să vină militarii la spital să facă ordine și să pună circuitele la punct, în colaborare cu epidemiologi aduși de pe la Cluj sau Neamț. Au urmat apoi greșeli care au îngropat Suceava cu totul și ne-au băgat automat în carantină – raportări făcute aiurea, medici testați care au aflat cu stupoare că trebuie să vină să se retesteze pentru că cei de la DSP au încurcat listele….nu băteau numele cu funcțiile, nu se mai știa de la cine fuseseră prelevate problele și alte aiureli. Culmea, Cătălina Zorescu a recunoscut recent în scris, într-un document trimis INSP că cele declarate de Manuela Trifan, epidemiologul de la Iași trimis să asigure conducerea DSP Suceava pentru o perioadă, erau adevărate și că s-a raportat în loc de numărul de bolnavi numărul de teste. Cu alte cuvinte la Suceava, în luna aprilie (după venirea Manuelei Trifan la conducerea DSP deoarece Silvia Boliacu – cea care a încercat să facă ordine în instituție, a demisionat pe 25 martie), au fost raportate sute de cazuri de COVID-19 în plus din cauză că în fapt se raporta numărul de teste pe post de număr al bolnavilor, în condițiile în care o persoană era testată de mai multe ori pentru confirmarea diagnostului sau a negativării. Ghiciți cine se ocupa de aceste raportări și de multe altele de prin DSP Suceava, activități pentru care statul român plătește salarii din BANI PUBLICI? Spitalul Județean Suceava a reziliat în final contractul pe care Zorescu îl avea cu această unitate, după greșelile în lanț, însă mult, mult prea târziu! Ar fi interesant de aflat cât a încasat acest medic pe perioada cât a lucrat în trei locuri și efectiv ce a făcut pentru banii ăia!

După gafe în lanț, DSP Suceava se bagă în răfuieli politice
Noaptea minții la DSP Suceava – instituția devenită între timp armă în războiul politic după ce Suceava a ieșit din carantină! Pentru că în țara asta Caragiale este etern, la DSP Suceava se trezește câte un personaj, care la fel ca Dandanache din O scrisoare Piedută….iese pac la războiu….. cu câte o listă cu cine s-a mai testat de coronavirus dintre politicieni sau cu stenograme mărețe. Este grav că o instituție de stat de o asemenea importanță a ajuns să facă jocuri politice în halul acesta în loc să vegheze asupra sănătății populației! Dandanache, cu lista de testați în mână mai dă o tură de nume pe la presă… când are chef, în dorința de a îngropa politicieni sau vipuri. Pac la războiu…cum ar spune nenea Iancu….cu mesajul clar: stați cuminți, toată lista de testați aiurea sau mai puțin aiurea (nu contează) e la noi și când avem chef mai facem o dezvăluire ȘOCANTĂ DIN NORDUL SĂLBATIC… așa că nu vă luați de fața noastră, că știm multe noi! Cum se numește asta?! Vă spun eu – ȘANTAJ! DE CE NU PUBLICAȚI LISTA CU TOATE PERSOANELE PUBLICE ȘI POLITICIENI CARE S-AU TESTAT DACĂ AVEȚI CHEF DE DEZVĂLUIRI LA CEAS DE TAINĂ?! Întrebarea este cine ține în funcții oameni ca și Cătălina Zorescu (cu greu m-am abținut să evit cacofonia)?! Oameni care au demonstrat clar că sunt depășiți, că au făcut greșeli grave într-un moment extrem de delicat iar sucevenii au avut de suferit și au plătit cu sănătatea, unii cu viața lor – precum soțul asistentei Gabriela Nechifor – care a murit de COVID după ce soția lui a fost trimisă acasă fără să fie testată deși femeia a implorat să i se facă acest test pentru că își pune în pericol familia. A ajuns în final cu soțul și fiica la spital, toți trei cu COVID-19, iar boala i-a fost fatală bărbatului. Cine răspunde pentru asemenea situații, cine răspunde pentru destine frânte și pentru copii lăsați cu traume, pentru atentatul la sănătatea publică? Vor face procurorii lumină în haosul care a fost și încă este la DSP Suceava și la spital, instituții în care se dau salarii frumoase mai ales pentru funcții de conducere?! Asta măcar ca o consolare pentru sucevenii infectați, pentru cei care și-au pierdut rude în spitalul care nu mai avea medici și asistente în vârf de epidemie, spital al cărui medic epidemiolog era CĂTĂLINA ZORESCU – inspector epidemiolog la DSP Suceava și fost director și director adjunct al acestei instuții ani la rând! Un medic și un om, se pare, de neînlocuit!

ALINA IOSIF

Oferta SAVCOM 11-16 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here