Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava

În noaptea de Înviere, circulația va fi permisă în intervalul orar 22,00-05,00. Polițiștii suceveni vor fi la datorie, anunță purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

În noaptea de Înviere, respectiv 1/2 mai, circulația va fi permisă în intervalul orar 22,00-05,00, cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv portul măștii, astfel încât să acopere nasul și gura și respectarea distanțării fizice inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Polițiștii suceveni vor fi la datorie și în acest weekend prelungit pentru ca Ziua de 1 Mai și Sărbătoarea Învierii Domnului să fie sărbătorite în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., peste 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Ionuț Epureanu a explicat că efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

O atenție deosebită se va acorda lăcașelor de cult de pe raza județului Suceava, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De asemenea, o atenție sporită este acordată zonelor și stațiunilor turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei dar și zonelor din proximitatea mănăstirilor. Măsuri speciale și forțe suplimentare au fost dispuse pentru siguranța și fluidizarea circulației rutiere pe DN2, DN2E, DN17A și DN17.

Cei peste 250 de polițiști vor acționa cu aproximativ 120 de autospeciale.

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, fiind utilizate 10 aparate radar dar și pentru fluidizarea traficului.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.
Facem apel pe această cale, la cetățeni, să respecte măsurile impuse de autorități pe perioada stării de alertă.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

În interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00 – 05:00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în Noaptea de Înviere, respectiv 01 spre 02 mai a.c., pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here