Ion Lungu se plânge că în Suceava sunt aduși câini din alte localități. Edilul spune că și celelalte orașe din județ ar trebui să aibă serviciu de ecarisaj, pentru că în municipiul Suceava adăpostul de câini comunitari este limitat.

Primarul Sucevei a prezentat miercuri două exemple concrete: un câine adus la Suceava din satul Brehuiești, și un altul adus din satul Sfântu Ilie – comuna Șcheia.

Acesta a declarat că, în ultimii doi ani, au fost adunați de pe străzile Sucevei circa 1500 de câini, în 2021 – 653 de câini, în 2022-677 iar în 2023 sunt deja au fost adinați 167 de câini.

Ion Lungu a arătat că în primăvară va demara o amplă campanie de sterilizare a câinilor cominitari din municipiu.

De asemenea, se vor achiziționa 600 de microcipuri și 600 de carnete de sănătate pentru câinii fără stăpân.

”Nu ascund faptul că mă sună primari din jurul Sucevei din tot județul să  primim câinii în adăpostul nostru. Or, noi avem o capacitate limitată și ducem acolo doar câinii din Suceava.

Mi se pare corect ca și celelalte primării,  orașe mari să facă adăposturi de câini. Suntem singurul municipiu din județ care are adăpost de câini.

Este o problemă care ne preocupă și o tratăm cu toată responsabilitatea. Din  păcate, se aduc câini în Suceava pe ideea că lasă că-i iau ăia la adăpost”, a explicat Ion Lungu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.