Incendiu de vegetație, la Dorna Arini, pe o suprafață de un hectar. Pompieri, silvicultori și voluntari au intervenit la fața locului.

Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112, luni dimineață, despre un incendiu de vegetație, pe o suprafață de teren fond forestier de pe raza comunei Dorna Arini.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că locul producerii incendiului se într-o zonă foarte greu accesibilă, iar la sosirea echipajelor incendiul se manifesta pe o suprafață de circa un hectar de vegetație uscată, fără a fi afectată pădurea.

Incendiul a fost localizat de către lucrătorii ISU, voluntari și lucrătorii silvici și nu există pericol de propagare, însă din cauza faptului că în zona respectivă nu se poate face accesul cu autospeciale, acesta era încă lichidat.

În continuarea verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că locul unde a avut loc incendiul este situat într-un fond forestier privat, al cărui proprietar este un bărbat de 71 ani, din Vatra Dornei. Terenul este acoperit cu resturi de vegetație uscată, respectiv, iarbă uscată, zmeuriș și cioate uscate, pe suprafața terenului neexistând arbori verzi pe picior.

Lucrătorii ISU au intervenit la fața locului, au localizat și stins incendiul împreună cu voluntari și lucrătorii silvici, stabilind totodată cauza probabilă a acestuia ca fiind „foc deschis în spațiu deschis”.

Cu ocazia audierii, proprietarul terenului Apetrei Mihai, a declarat că în urma incendiului nu a suferit nici un prejudiciu și nu are nici un fel de bănuieli cu privire la cauza producerii incendiului.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here