Incendiu la pensiunea Coliba Plutașilor, din Ciocănești. Prejudiciul este mare.

Incendiu la pensiune Coliba Plutaților, luni noapte, în jurul orei 22.00. Clădirea a luat foc și 14 turiști s-au autoevacuat după care un turist din Galați a sunat la 112.

În după amiaza de 26.07.2021, aici s-a cazat un grup de 8 persoane din județul Galați. După servirea mesei, în jurul orei 22.45, aceștia se aflau cu toții în sala unde au servit masa, jucând remy, ocazie cu care s-a declanșat alarma de incendiu (de fum).

Oamenii au observat că pe sub peretele de la camera tehnică ies flăcări. Au încercat să localizeze incendiul și să-l stingă cu extinctoarele aflate la pensiune dar nu au reușit și au sunat la SNUAU 112.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cârlibaba, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu/conductor electric defect sau deteriorat.

În urma incendiului a fost distrusă parterul cabanei și parte din etaj. Valoarea prejudiciului a fost estimată între 50.000 și 100.000 de euro.

Din fericire, nu au rezultat victime omenești în urma producerii incendiului şi nu a existat pericol public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.