incendiu hală Bilca

Incendiu de proporții în noaptea de sâmbătă spre duminică la o hală de producție brichete din lemn, de pe raza comunei Bilca.
Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca și Gălănești, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga hală, inclusiv la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, fără pericol de propagare a flăcărilor.
Au ars instalația de producere a brichetelor din lemn, alte materiale depozitate în interiorul halei și acoperișul construcției (din azbociment, pe astereală din draniță) pe 350 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu improvizații.


În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Siret și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele dintr-o gospodărie, flăcările afectând și construcții din două gospodării învecinate.
Au ars garajul și o șură pe o suprafață totală de aproximativ 110 mp, 25 mp din acoperișul casei, 80 baloți de fân, o tonă de porumb și 500 kg grâu. În incendiu au pierit un cal, 10 găini și 84 de porumbei.
La cele două proprietăți învecinate afectate au ars izolația exterioară a unui perete (pe 25 mp) și staublatul casei de locuit, respectiv acoperișul unei magazii pe 25 mp.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor trei proprietari afectați, alte două locuințe învecinate și 6 anexe gospodărești, aflate în imediata vecinătate”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Oferta SAVCOM 19-25 Aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here