foto arhivă

Hoț de autoturisme din municipiul Rădăuți, prins de polițiști după ce a mai dat o lovitură. Acesta a furat un vehicul lăsat de proprietar într-o parcare din municipiul Rădăuți.
Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin apel 112 de către un rădăuțean de 33 ani cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras autoturismul marca Volkswagen Golf care se afla parcat în parcarea amenajată din zona blocului de locuințe. Persoana vătămată a declarat că a lăsa cheia de la contact în interiorul mașinii dar după ce ar fi asigurat portierele prin păsarea butonului de închidere. Numai că a uitat să le verifice. În interiorul autoturismului, în momentul furtului, se afla certificatul de înmatriculare în topedou, pe bancheta din spate era montat un scaun pentru copil de culoare roșie, în portbagaj se afla un landou de culoare albastru închis cu alb și o trusă cu chei. Valoarea autoturismului sustras a fost aproximată de persoana vătămată la circa 4500 euro.
Polițiștii au demarat cercetări și după căutări au reușit să identifice autorul, în persoana lui Scripcari Gheorghe Gabriel, de 22 ani, din comun Satu Mare. Acesta a fost ridicat și audiat. A reieșit că individul a dat spargeri în serie. Scripcari Gheorghe Gabriel este și autorul furtului comis în noaptea de 14/15.02.2019, când profitând de faptul că portierele autoturismului nu erau asigurate şi folosind o cheie de rezervă din torpedou, a sustras un autoturism marca Mercedes Benz, care se afla parcat pe strada Piaţa Unirii, din municipiul Rădăuţi şi pe care l-a condus fără a poseda permis de conducere din municipiul Rădăuţi și până la Gălăneşti. Acolo hoșul a abandonat vehiculul. Totodată s-a stabilit faptul că tot el este și autorul furtului comis în 07/08.04.2019, când a pătruns într-un autoturism marca Ford, de unde a sustras suma de 150 euro şi 2 carduri.De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că Scripcari Gheorghe Gabriel este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie 2019, când a sustras din curtea unui imobil din municipiul Rădăuţi, imobil nelocuit, un autoturism marca Volkswagen Golf 4 neînmatriculat. Atunci a reuțit să plece cu mașina folosind o cheie originală sustrasă din imobil. Ulterior, individul a vândut autovehiculul unei persoane de pe raza oraşului Salcea. Același individ este și autorul furtului comis în noaptea de 07/08.05.2019, când, profitând de faptul că portierele autoturismului marca Volkswagen aparţinând unui rădăuțean nu erau asigurate, a sustras din interior un portmoneu în care se aflau certificatul de înmatriculare de la autoturismul, un card şi 20 euro. Împotriva lui Scripcariu Gheorghe Gabriel a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind condus sub escortă şi depus în Arestul IPJ Suceava. El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.

Oferta SAVCOM 25-30 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here