[fvplayer id=”101″]
Înmormântare cu manele, spartă de mascați și jandarmi, la Gura Humorului și cu sfidarea normelor de prevenire a infecției cu COVID-19. Incidentul a avut loc marți după amiază, în jurul orei 15:30, și a fost transmis live pe rețelele de socializare. Așa s-au autosesizat polițiștii, care au oprit evenimentul.

Zeci de polițiști, mascați și jandarmi au descins marți la locuința unor rromi și la cimitir, unde era organizată o înmormântare cu manele la care participau zeci de persoane fără măști de protecție și fără distanțare. Oamenii plângeau împreună și se filmau cu mobilele. Erau participanți de toate vârstele, inclusiv copii, zeci de persoane.

Prima oară cadrele MAI s-au deplasat la cimitirul public de pe raza orașului Gura Humorului, unde nu au fost identificate persoane, ceremonia de înhumare fiind încheiată.

În continuare, echipajele de poliție și jandarmi s-au deplasat la locuința decedatului, din orașul Gura Humorului, unde, în curte au fost identificați membrii familiei acestuia.

S-au purtat discuții cu persoana în cauză pentru a nu organiza la locuința sa alte activități la care să participe mai multe persoane, acesta angajându-se să respecte prevederile legale.

Având în vedere imaginile video difuzate pe rețelele de socializare, unul din organizatori a fost invitat la sediul Poliției orașului Gura Humorului, ocazie cu care a fost sancționat contravențional.

În urma vizionării imaginilor, au fost identificate alte 13 persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale. În total au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 lei, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

În vederea prevenirii oricăror evenimente, lucrătorii SOP și grupa de lucrători SAS, desfășoară activități de monitorizare în zona locuinței susnumitului.

Urmează a se efectua verificări pentru identificarea și a altor persoane care au participat la eveniment și nu respectau regulile de distanțare socială.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here