Doi bărbați au ajuns la spital intoxicați după ce s-au cinstit cu formol în loc de țuică. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 18.00, la Hănțești.

Cei doi bărbați, de 64 ani și 37 ani, au mers la un localnic pentru a-l ajuta la reconstrucția podețului din fața imobilului.

În jurul orei 18.00, în timp ce proprietarul casei era plecat împreună cu soția sa pe islazul localității Hănțești, pentru a aduce animalele acasă, bărbatul de 64 de ani a găsit în anexa din curtea locuinței o sticlă din material plastic a 500 ml și a crezut că este țuică.

Cei doi au cinstit cu câte un pahar din lichidul respectiv, numai că la scurt timp au început să se simtă rău.

Asta deoarece în recipient nu era țuică, ci ”formol – 24%”. Cei doi au băut câte 30 de mililitri din lichidul toxic.

Când s-a reîntors la domiciliu, proprietarul gospodăriei observat că cei doi se simt rău. Din cauza acestui motiv i-a întrebat ce au făcut în lipsa lui.

Aceștia i-au spus că au ingerat câte un pahar de aproximativ 30 ml de lichid dintr-o sticlă de 500 ml, pe care i-au și arătat-o.

Văzând recipientul respectiv, proprietarul și-a dat seama că cei doi au ingerat ”formol – 24%”, motiv pentru care a apelat SNUAU 112 solicitând intervenția ambulanței.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata și două echipaje ambulanțiere din cadrul SMURD, care le-au acordat celor doi bărbați primele îngrijiri medicale.

Ei au fost transportați la Spitalul Județean Suceava, unde au rămas internați.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că proprietarul casei deținea formol în gospodărie pentru uz veterinar.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal pentru două infracțiuni de „vătămare corporală din culpă”.

 

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here