Președintele Consiliului Județean – Gheorghe Flutur și managerul Spitalului Județean Suceava – Vasile Râmbu, au avut vineri o întrevedere cu ministrul Sănătății, Victor Costache. După discuțiile cu ministrul, Gheorghe Flutur a declarat că acesta a apreciat proiectele de dezvoltare a infrastructurii spitalicești din Suceava și va susține implementarea lor. Președintele CJ Suceava a adăugat că a fost o întâlnire excelentă iar discuțiile s-au purtat pe 4 puncte.
Printre acestea au fost: aprobarea a 70 de posturi pentru rezidențiat la Spitalul Judetean de Urgență Suceava, construirea unui spital de copii la Suceava dar și un proiect foarte ambițios – înființarea la Spitalul Județean Suceava a unei secții de chirurgie cardio-vasculară. ”Am abordat problema pregătirii de medici rezidenți în SJU Suceava, construcția unui spital pentru copii, construcția secției de oncologie și amenajarea, prin supraînălțarea corpului E, a secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie, creându-se premizele înființării secției de chirugie cardio-vasculara. În ceea ce privește medicii rezidenți, s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava. Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a SJU Suceava. Alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava. În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală”, a declarat Gheorghe Flutur.
Ministrul Sănătății a aprobat construirea unui spital de copii cu 250 de paturi, valoarea investiției fiind de 100 milioane de euro. ”Avem atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii. Acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi și va costa 90-100 de milioane de euro. Ministrul Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune ,,nu””, a precizat președintele CJ Suceava. Acesta a explicat că, în ceea ce privește construcția unei secții de Oncologie la spitalul sucevean, ministrul Victor Costache a opinat că e nevoie chiar de un Institut Oncologic la Suceava. De asemenea, ministrul a aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here